• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/inex.hr

26.01.2024

14:51

Šok! Oglasio se Netanjahu, ovako je reagovao na presudu u Hagu!

Reuters

Vesti

Šok! Oglasio se Netanjahu, ovako je reagovao na presudu u Hagu!

Podeli vest

Brza reakcija premijera Izraela Benjamina Netanjahua!

Izrael će nastaviti da brani sebe i svoje građane i istovremeno da pošuje i pridržavi se međunarodnog prava, rekao je izraelski premijer Benjamin Netanjahu reagujući na presudu Međunarodnog suda pravde UN u Hagu povodom tužbe Južne Afrike za genocid.

Dodao je da Izrael vodi rat poštujući sva pravila.

Najviši sud Ujedinjenih nacija nije naložio prekid vatre u Gazi u slučaju genocida, ali je zatražio da Izrael pokuša da smanji smrtne slučajeve i štetu u svojoj vojnoj ofanzivi u toj palestinskoj enklavi, prenosi Rojters.

Netanijahu nazvao je optužbe za genocid "nečuvenim" i sramotom koja "neće biti izbrisana generacijama".

On je istakao da, uprkos poštovanju međunarodnog prava, Izrael ima pravo na samoodbranu.

"Svetski sud u Hagu je opravdano odbacio sraman zahtev da nas liše ovog prava", rekao je Netanijahu povodom odluke Međunarodnog suda pravde da ne naredi prekid vatre, uprkos uvedenim merama.

Današnja odluka MSP-a je samo privremena mera, pošto bi mogle proći godine dok se ne razmotri kompletan slučaj koji je pokrenula Južna Afrika protiv Izraela za genocid nad Palestincima u Pojasu Gaze.
  
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!
Live TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!

Geopolitički svet je sve uzburkaniji. Verovatno Srbija treba da bude veličine Gaze da bi bila dovoljno mala. U svetu ima mnogo prekombinovanja. Dešava se nešto što će prave rezultate dati tek za pet godina. O domaćoj politici, ali i o poseti Blinkena Bliskom Istoku govorili su u "Info večeri" Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke i Jovana Stojković iz pokreta Živim za Srbiju.

27.04.2024

22:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija