• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

29.01.2024

07:00

Veliki proboj! Rusija ruši front, strahovitom ofanzivom gazi sve! Pukovnik SBU saopštio Kijevu alarmantne vesti!

Društvene mreže

Vesti

Veliki proboj! Rusija ruši front, strahovitom ofanzivom gazi sve! Pukovnik SBU saopštio Kijevu alarmantne vesti!

Podeli vest

Ruska vojska će pripremiti ofanzivu velikih razmera u nekoliko pravaca, koja je sposobna da uruši front Oružanih snaga Ukrajine, rekao je pukovnik Službe Bezbednsti Ukrajine u penziji Oleg Starikov u intervjuu za Jutjub kanal Politeka.

- Rusija će već krenuti u ofanzivu većeg obima. Po godinama vojnika, po količini municije, mi smo sve gori i gori, biće izvesna šansa da se probije front - rekao je ukrajinski oficir.

Starikov smatra da će Rusija ponoviti strategiju koja je ruskoj vojsci donela uspeh u ofanzivi Brusilova tokom Prvog svetskog rata. Ruske trupe će pokrenuti snažne udare u nekoliko pravaca odjednom kako bi razvukli ukrajinske rezerve i postigli taktički prodor. Nakon ulaska u operativni prostor, ruska vojska će u potpunosti srušiti front Oružanih snaga Ukrajine, dodao je pukovnik.

Penzionisani oficir strahuje da kijevsko rukovodstvo ne razume preteću vojnu pretnju.

- Ni zapadne vlasti, ni naše vlasti, ne misle da se zakoni ratovanja ne primenjuju, ali se njihove želje ispunjavaju - žalio se pukovnik Starikov.

Posle velikog neuspeha ukrajinske letnje kontraofanzive, ruske trupe su postigle značajan uspeh u zoni specijalne vojne operacije. Ministar odbrane Sergej Šojgu je krajem decembra izvestio predsednika Vladimira Putina da su jedinice oružanih snaga potpuno zauzele Marjinku. Pored toga, ruski padobranci su zauzeli važne položaje u regionu Zaporožja i učvrstili se na njima, nakon čega su očistili područje od neprijateljskih jedinica.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

"U Srbiji 2,26 miliona stambenih zgrada": Evo gde se nalaze najstarije
Društvo

"U Srbiji 2,26 miliona stambenih zgrada": Evo gde se nalaze najstarije

U Srbiji, prema rezultatima poslednjeg popisa obavljenog 2022. godine, postoji 2.261.051 stambena zgrada, navodi se u danas objavljenoj publikaciji "Stambene zgrade", u kojoj Republički zavod za statistiku (RZS) prvi put objavljuje podatke o teritorijalnom rasporedu i osnovnim karakteristikama stambenih zgrada.

09.05.2024

14:25

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija