• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

28.01.2024

22:16

(UŽIVO) Rusi prvi put upotrebili RBU-6000, ojačali položaje! Skandal trese ukrajinsku vojsku, priveden...

Tanjug/AP

Vesti

(UŽIVO) Rusi prvi put upotrebili RBU-6000, ojačali položaje! Skandal trese ukrajinsku vojsku, priveden...

Podeli vest

Rat u Ukrajini, 704. dan.

Poslednja dva dana Rusi imaju novu taktiku! Duplo više ljudi, duplo više udaraca

Eksplozija u Poltavskoj oblasti

Eksplozija je odjeknula u industrijskom objektu u Kremenčugu, Poltavska oblast Ukrajine, izjavio je u nedelju šef regionalne vojne administracije Filip Pronjin.

NATO komandant: Krajem godine...

Bivši komandant snagama NATO-a u Evropi Džejms Stavridis smatra da bi mirovni pregovoriizmeđu Rusije i Ukrajine mogli početi nakon predsedničkih izbora u SAD krajem ove godine.

- Verujem da će nam se krajem godine, verovatno posle američkih (predsedničkih) izbora, otvoriti prozor za pregovore - rekao je Stavridis, prenosi list Hil.

Prema rečima penzionisanog američkog vojnog zvaničnika, sukob između dva suseda će se završiti "prema scenariju Korejskog rata". Kako je objasnio Stavridis, to znači da će Ruska Federacija najverovatnije zadržati kontrolu nad delom regiona Ukrajine, kao i nad Krimom.

- Istovremeno, predviđam ulazak Ukrajine u NATO. Po mom mišljenju, ove godine će verovatno biti jasniji obrisi sporazuma u ​​vezi sa tim - istakao je penzionisani komandant snagama NATO u Evropi.
 

Zakazali zapadni PVO sistemi! Susret sa "iks-22" postao nemoguća misija za Kijev (VIDEO)

Poliščuk: Moskva očekuje da će Rusi u Moldvaiji moći da glasaju na izborima

Moskva očekuje da moldavske vlasti neće sprečiti Ruse da glasaju na ruskim predsedničkim izborima na teritoriji te zemlje, izjavio je danas šef Drugog odeljenja Ministarstva spoljnih poslova Rusije Aleksej Poliščuk.

- Nadamo se da moldavske vlasti neće ometati demokratski proces koji se odnosi na izražavanje volje građana drugih zemalja, uključujući i ruske građane koji žive na njenoj teritoriji - rekao je Poliščuk u intervjuu za TASS.

On je naglasio da je u novembru 2023. Ministarstvo spoljnih poslova Rusije obavestilo Moldaviju o planovima da se na njenoj teritoriji održi glasanje za ruske državljane koji tamo stalno borave i zatražio da se obezbedi bezbednost na biračkim mestima.

- To je rutinska procedura koju primenjuju sve zemlje kada se glasanje organizuje u inostranstvu - dodao je Poliščuk.

Prema njegovim rečima, mogućnost da učestvuju u glasanju je pravo koje je građanima Rusije garantovano Ustavom Rusije, gde god da borave.

- Rusko Ministarstvo spoljnih poslova i ruska ambasada u Kišinjevu čine neophodne napore da obezbede ruskim državljanima koji žive na teritoriji republike pravo da izraze slobodnu demokratsku volju - istakao je on.

Britanci preuzimaju glavnu ulogu! Evo kako će zamaskirati poraz Zapada u Ukrajini

 

Skandal trese ukrajinsku vojsku - pronevereno na desetine miliona dolara

SBU, ukrajinska bezbednosna služba, saopštila je u subotu da je otkrila veliku prevaru u vezi sa kupovinom skoro 100.000 minobacačkih granata, što je poslednja u nizu slučajeva korupcije koji potresa vojsku te zemlje, piše britanski Telegraf.

Zvaničnici Ministarstva odbrane i menadžeri dobavljača oružja „Lviv Arsenal”, su ukrali skoro 40 miliona dolara kupujući granate, navodi list.

Pet funkcionera Ministarstva odbrane Ukrajine i dobavljača oružja su pod istragom, a jedan osumnjičeni je priveden dok je pokušavao da pređe ukrajinsku granicu.

Već četvrti "čelendžer" rđa na frontu! Rusi u munjevitom udaru uništili moćno britansko oružje (VIDEO)

Saopštenje nakon incidenta u Svetopokrovskom hramu

Pripadnici raskolničke „Pravoslavne crkve Ukrajine“ zauzeli su Svetopokrovski hram kanonske Ukrajinske pravoslavne crkve u Hmeljnickoj oblasti, saopšteno je iz eparhije UPC.

Hram je zauzet u subotu uveče, posle liturgije.

- Aktivisti su iz hrama izbacili nastojnika, protojereja Mihaila Furmana i protojereja Vitalija Dunca - navedeno je u saopštenju.

Rusi upotrebili RBU-6000

Artiljerci dobrovoljačkog jurišnog korpusa „Sever-V" vojne grupacije „Jug“ Oružanih snaga Rusije upotrebili su kod Artjomovska sovjetski protivpodmornički uređaj RBU-6000, kalibra 213 milimetara, prilagodivši ga za gađanje kopnenih ciljeva, saopštio je jedan od vojnika te jedinice.
Prema rečima artiljeraca, uređaj je postavljen na osnovu „urala“, a u municiju je dodat eksploziv.

Nož u srce NATO! Posle Mađara i oni žrtvuju članstvo u Alijansi! Hitna aneksija ukrajinskih teritorija - to se traži!

Najnoviji izveštaj Ministarstva odbrane Rusije:

- Ruska vojska je na kupjanskom pravcu poboljšala položaj na prvoj liniji fronta, odbijeno je šest napada Oružanih snaga Ukrajine, koje su izgubile do 150 vojnika i jedan artiljerijski uređaj „gvozdika“;

- Na krasnolimanskom pravcu su odbijena tri ukrajinska napada, Kijev je izgubio do 120 vojnika i dva borbena oklopna vozila;

- Na donjeckom pravcu su odbijena tri ukrajinska napada, poginulo je ili je ranjeno do 330 ukrajinskih vojnika;

- Na južnodonjeckom pravcu je odbijen napad ukrajinske teritorijalne odbrane kod Prijutnog, dok je ruska vojska izvela napad na ukraninske snage kod Novomihajlovke. Kijev je izgubio do 80 vojnika i i sistem grad;

- Na hersonskom pravcu je likvidirano 55 ukrajinskih vojnika;

- Ruski PVO sistemi su tokom proteklog dana oborili 28 ukrajinskih bespilotnih letelica, kao i tri pojektila ispaljena iz raketnih sistema „uragan“ i „hajmars“;

- Ruska vojska je pogodila skladišta municije i goriva za ukrajinsku vojnu tehniku u Dnjepropetrovskoj i Zaporoškoj oblasti.

 

Nemilosrdno! Rusi zasuli Ukrajinu Iskanderima! Razorni projektili uništavaju sve pred sobom, stravične eksplozije tresu gradove!

 

Raskolnici zauzeli Svetopokrovski hram


Pripadnici raskolničke „Pravoslavne crkve Ukrajine“ zauzeli su Svetopokrovski hram kanonske Ukrajinske pravoslavne crkve u Hmeljnickoj oblasti, saopšteno je iz eparhije UPC.

Hram je zauzet u subotu uveče, posle liturgije.

„Aktivisti su iz hrama izbacili nastojnika, protojereja Mihaila Furmana i protojereja Vitalija Dunca“, navedeno je u saopštenju.

 

Muk u Kijevu! Šokantan predlog na sastanku Mađara i AFD-a! Svi čekaju da Putin obavi svoj deo posla, a onda...

 

Grupa Jug kod Bahmuta razaraUkrajince

Artiljerci dobrovoljačkog jurišnog korpusa „Sever-V" vojne grupacije „Jug“ Oružanih snaga Rusije upotrebili su kod Bahmuta sovjetski protivpodmornički uređaj RBU-6000, kalibra 213 milimetara, prilagodivši ga za gađanje kopnenih ciljeva, saopštio je jedan od vojnika te jedinice.

Prema rečima artiljeraca, uređaj je postavljen na osnovu „urala“, a u municiju je dodat eksploziv.

 

Kraj Zelenskog! Objava o padu aviona zaprepastila svet! Raketa oborila letelicu, poginuli svi članovi posade, a on...

 

Najnoviji izveštaj Ministarstva odbrane Rusije

Ruska vojska je na kupjanskom pravcu poboljšala položaj na prvoj liniji fronta, odbijeno je šest napada Oružanih snaga Ukrajine, koje su izgubile do 150 vojnika i jedan artiljerijski uređaj „gvozdika“;

Na krasnolimanskom pravcu su odbijena tri ukrajinska napada, Kijev je izgubio do 120 vojnika i dva borbena oklopna vozila;

Na donjeckom pravcu su odbijena tri ukrajinska napada, poginulo je ili je ranjeno do 330 ukrajinskih vojnika;

Na južnodonjeckom pravcu je odbijen napad ukrajinske teritorijalne odbrane kod Prijutnog, dok je ruska vojska izvela napad na ukraninske snage kod Novomihajlovke. Kijev je izgubio do 80 vojnika i i sistem grad;

Na hersonskom pravcu je likvidirano 55 ukrajinskih vojnika;

Ruski PVO sistemi su tokom proteklog dana oborili 28 ukrajinskih bespilotnih letelica, kao i tri pojektila ispaljena iz raketnih sistema „uragan“ i „hajmars“;

Ruska vojska je pogodila skladišta municije i goriva za ukrajinsku vojnu tehniku u Dnjepropetrovskoj i Zaporoškoj oblasti.

 

Ruski PVO sistemi oborili ukrajinski dron

 

Ruski PVO sistemi oborili su u Brjanskoj oblasti ukrajinski dron avionskog tipa, saopštio je gubernator oblasti Aleksandar Bogomaz.

On je dodao da u napadu nije bilo žrtava.
 

Grčka šalje zastarelo naoružanje Ukrajini


Grčka je odobrila predaju zastarelog naoružanja Ukrajini, piše list „Katimerini“.

Radi se o sredstvima koja sama Grčka više ne koristi. Pretpostavlja se da bi to mogli biti sovjetski sistemi PVO „tor“, „osa“, S-300 i protivvazdušni topovi ZU-23-2, kao i određena količina municije za njih.
 

 

Drama! Ruski diverzanti širom grada, uzbuna na zapadu Ukrajine! Političarka digla uzbunu, šta se ovo sprema?!

 

Velt: Ruska vojska ima nadmoć nad ukrajinskom


Ruska vojska ima značajnu nadmoć nad Oružanim snagama Ukrajine, izjavio je novinar Kristof Vaner u reportaži za nemačku televiziju „Velt“.

- Vidimo da Rusi nastavljaju da drže inicijativu u svojim rukama u ovom sukobu - rekao je on.

Vaner je dodao da je ruska vojska uspela da postigne impresivne rezultate na donjeckom pravcu.
 

Šok! Rusija ključa, zbog ovog će mnoge zemlje goreti! Moskva najavila brutalnu odmazdu, nije im ovo trebalo!

 

Aksjonov: Cilj Zapada uspostavljanje kontrole nad celom Ukrajinom


Uspostavljanje kontrole nad celom Ukrajinom i Krimom bio je cilj Zapada u događajima od pre 10 godina, izjavio je šef Krima Sergej Aksjonov.

- Cilj (Amerikanaca i Zapada) nije bio samo Krim, već Ukrajina. Tačno je da Krim ima stratešku ulogu na Crnom moru, svi su shvatali značaj i važnost Krima, da je ogromna većina ovde za Rusiju i Vladimira Vladimiroviča Putina... Ali cilj je bila Ukrajina - istakao je Aksjonov za „Vesti Krim“, odgovarajući na pitanje o sudbini poluostrva u ukrajinskoj realnosti.

 

Radikalna odluka Putina, za ovo treba hrabrosti! Nakon novog poteza ništa više neće biti isto!

 

Ruski helikopter uništio uporište ukrajinskih snaga


Helikopter Ka-52 Vazdušno-kosmičkih snaga Rusije uništio je uporište ukrajinskih snaga na kupjanskom pravcu, saopštilo je rusko Ministarstvo odbrane.

Ministarstvo napominje da su piloti nakon napada izveli protivraketni manevar, ispalili toplotne zamke i vratili se na matični aerodrom.

 

Eksplozije u Zaporožju

U gradu Zaporožju, koji kontrolišu ukrajinske trupe, odjeknulo je nekoliko eksplozija, saopštio je na Telegramu predsednik pokreta „Zajedno sa Rusijom“ Vladimir Rogov.

Prema njegovim rečima, u gradu je aktiviran sistem PVO, a prema rečima ukrajinskih vlasti, pogođen je infrastrukturni objekat.

 

Jak udar ruskog "soncepjoka" na ukrajinske položaje

Jedinice sistema TOS-1A „soncepjok“ grupe snaga „Zapad“ izvele su tri udara na uporišta vodova mehanizovane brigade Oružanih snaga Ukrajine na kupjanskom pravcu, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

U saopštenju se dodaje da jedinice da jedinice snaga za radijacionu, hemijsku i biološku zaštitu grupe „Zapad“, kao deo posada teških bacačkih sistema „soncepjok“, pružaju podršku tokom borbenog rada kopnene grupe snaga na tom pravcu.
 

 

Horor jutro! Monstruozne eksplozije u Ukrajini, čime ovo Rusi gađaju?! Sve gori i nestaje u plamenu, odjekuju snažne detonacije!

 

Žestoke borbe kod Prijutnog na granici Zaporožja i DNR

 

 

 

Moskva: Uništen ukrajinski projektil iznad Belgoroda

Ruska protivvazdušna odbrana uništila je ukrajinski projektil tipa "uragan" iznad ruskog regiona Belgorod, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

Dodaje se da je napad odbijen, i da su jedinice ruske PVO oborile projektil iznad regiona Belgorod.

 

Ruske snage pogodile ukrajinski PVO sistem S-300 u Čerkaskoj oblasti

Ruske snage pogodile su ukrajinski sistem protivvazdušne odbrane S-300 u Čerkaskoj oblasti u Ukrajini, saopštilo je rusko ministarstvo odbrane.

U saopštenju se navodi da su ruske snage pogodile i ukrajinska skladišta goriva i naoružanje za avijaciju. Ističe se da su te mete pogođene u oblasti Kirovograda i Dnjepropetrovskoj oblasti u Ukrajini, prenela je agencija RIA Novosti.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici
Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici

Gostujući u jutarnjem programu televizije Prva, Aleksandar Vulin je kazao da se 2. juna odlučuje o budućnosti Srbije, te da nije reč o lokalnim izborima koji se samo tako zovu. Vulin je kazao da na ovim izborima hoće da slome kičmu Vučiću da bismo se odrekli Republike Srpske, Kosova i Metohije, da bismo priznali da smo genocidan narod i uveli sankcije Rusiji.

27.04.2024

12:39

Vesti

Spektakularno završeni Dani Kladova
Društvo

Spektakularno završeni Dani Kladova

Spektaklom u tvrđavi Fetislam, koncertom Danice Crnogorčević, u prisustvu nekoliko hiljada građana, uz vatromet i baklje na zidovima tvrđave, završeni su ovogodišnji Dani opštine Kladovo, koji su, utisak je svih građana opštine, ove godine zaista prevazišli sva očekivanja.

27.04.2024

12:40

Aleksandar Vulin o odlaganju rezolucije o Srebrenici: Čestitam predsedniku Vučiću na rezultatima i upornosti
Politika

Aleksandar Vulin o odlaganju rezolucije o Srebrenici: Čestitam predsedniku Vučiću na rezultatima i upornosti

Odlaganje rezolucije o Srebrenici je i mala i velika pobeda. Mala zato što rezolucija nije zaustavljena, niti može biti zaustavljena, ali i velika jer se Srbija, zemlja sa 6 miliona stanovnika suprotstavlja kompletnoj EU, celom NATO paktu i Islamskoj konferenciji. Čestitam predsedniku Vučiću na rezultatima i na upornosti, izjavio je Aleksandar Vulin u jutarnjem programu televizije Prva.

27.04.2024

12:11

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija