• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

28.01.2024

22:08

Poslednja dva dana Rusi imaju novu taktiku! Duplo više ljudi, duplo više udaraca

AP photo/fotoilustracija

Vesti

Poslednja dva dana Rusi imaju novu taktiku! Duplo više ljudi, duplo više udaraca

Podeli vest

Kako prenosi CNN, ruska vojska značajno je povećala broj svojih operacija u Ukrajini, izvodeći do 50 napada dnevno u poslednja dva dana.

Najintenzivnije borbe vode se na severoistoku zemlje, na području gde se spajaju Harkovska i Luganska oblast, na Kupjansko-Svatovskom pravcu.

Pored mnogobrojnih artiljerijskih udara koji su zabeleženi u oblasti oko Krahmaljnog, naročito kod Tabajevke i Steljmakovke, primećena je i značajna upotreba bespilotnih letelica (BPLA) na Bahmutskom pravcu, u blizini Kleščevke i Avdejevke.

Ruske snage ojačavaju svoje pozicije u ovom regionu, što povećava zabrinutost za bezbednosnu situaciju.

Narednik iz 92. brigade izjavio je da ruske snage raspolažu sa većim brojem BPLA, uključujući i one sa termovizijom, u poređenju sa ukrajinskim vojnim snagama. Takođe, oružane snage Ruske Federacije nastavljaju napade u cilju povratka pozicija izgubljenih tokom kontranapada ukrajinskih snaga u Zaporoškoj oblasti.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

(VIDEO) Monstrum na frontu! Šta su ovo Rusi dovukli u Ukrajinu?! "Bog rata" dezintegriše ukrajinske položaje, protiv ovog nema spasa!
PAKAO NA ZEMLJI

(VIDEO) Monstrum na frontu! Šta su ovo Rusi dovukli u Ukrajinu?! "Bog rata" dezintegriše ukrajinske položaje, protiv ovog nema spasa!

Ukrajinska kriza je pokazala da je artiljerija daleko od ostataka ratovanja iz 20. veka i da ostaje nezamenljiv „bog rata“ u sukobima 21. veka. Rusija u svom arsenalu ima širok spektar tipova artiljerije, a najnoviji "dodatak" se sastoji od šasije tenkova T-80 opremljenog pomorskim raketnim bacačem. Evo šta znamo o tome.

28.01.2024

23:00

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

INFORMER SPECIJAL! Šta to zna Bajden i šta krišom sprema Trampu?
Live TV

INFORMER SPECIJAL! Šta to zna Bajden i šta krišom sprema Trampu?

Završena je prva debata između Bajdena i Trampa koji je pokazao sve Bajdenove negativne strane. Tramp je evidentno bio dominantan i odneo pobedu! Da li će Bajdenovi glasači promeniti mišljenje nakon prvog duela dva predsednička kandidata i koliko su realne šanse za Trampovu pobedu u specijalnoj emisiji govorili su Dejan Miletić, direktor Centra za proučavanje globaliacije i Ilija Kajtez, pukovnik u penziji. Tokom emisije uključivao se veliki broj drugih gostiju, kao i gledaoci Informer TV koji su rekli svoje mišljenje o ovoj temi.

28.06.2024

18:41

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija