• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

28.01.2024

11:20

Kraj Zelenskog! Objava o padu aviona zaprepastila svet! Raketa oborila letelicu, poginuli svi članovi posade, a on...

Reuters

Vesti

Kraj Zelenskog! Objava o padu aviona zaprepastila svet! Raketa oborila letelicu, poginuli svi članovi posade, a on...

Podeli vest

Obaranje aviona Il-76 sa ukrajinskim zarobljenicima moglo bi da bude kraj političke karijere Volodimira Zelenskog, kaže bivši poslanik Vrhovne rade i član pokreta „Druga Ukrajina“ Spiridon Kilinkarov.

- To može biti početak kraja Zelenskog, ako se dokaže da je javno izgovorio laž - rekao je on u intervjuu za RIA Novosti.

Bivši poslanik je podsetio da sukobi među političkim elitama Ukrajine rastu zbog otkazanih predsedničkih izbora.

- Svi razumeju da mu ističe predsednički mandat, očigledno je intenziviranje političke aktivnosti. Svi razumeju da će pre ili kasnije biti izbora - rekao je Kilinkarov.

On je primetio netaktičnost ponašanja Zelenskog, koje je dalo nadu rođacima zarobljenika da su još živi, a zatim ih razočarao.

- U stvari, Zelenski je dao nadu rođacima ovih ljudi i šansu da su živi. Biće posledica u ovoj priči - rekao je bivši zamenik.

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski rekao je da će Ukrajina insistirati na međunarodnoj istrazi

- Očigledno je da se Rusi igraju sa životima ukrajinskih zatvorenika, sa osećanjima njihovih rođaka i sa emocijama našeg društva. Neophodno je utvrditi sve precizne činjenice. Koliko je to moguće, s obzirom na to da se obaranje aviona dogodilo na ruskoj teritoriji, van naše kontrole - istakao je Zelenski u večerašnjem video obraćanju, prenosi Ukrinform.

Zelenski je naglasio da je GUR angažovan na otkrivanju sudbine svih zatvorenika, a SBU istražuje sve okolnosti.

- Zadužio sam ministra spoljnih poslova Ukrajine da obavesti partnere o podacima koji su dostupni u Ukrajini. Naša država će insistirati na međunarodnoj istrazi - poručio je Zelenski.

Podsetimo, avion Il-76 je u sredu oborila ukrajinska vojska u Belgorodskoj oblasti.

U vojnom transportu nalazilo se 65 ukrajinskih ratnih zarobljenika koji su bili transportovani na razmenu , kao i šest članova posade aviona i tri osobe u pratnji. Svi su poginuli.

Ministarstvo spoljnih poslova Rusije saopštilo je da je napad ukrajinskih oružanih snaga na avion bio namerna i svesna akcija. Odeljenje je naglasilo da su ukrajinske vlasti znale za predstojeću razmenu, kao i kako i kojim putem će zarobljenici biti isporučeni.

Istražni komitet Ruske Federacije pokrenuo je slučaj udesa po čl. 205 Krivičnog zakonika Ruske Federacije „Teroristički akt“.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija