• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

28.01.2024

10:50

Uzbuna! Tramp javlja: Dolaze! Kreće stravično krvoproliće, Teksas eksplodirao nakon katastrofalnih vesti!

Shutterstock

Vesti

Uzbuna! Tramp javlja: Dolaze! Kreće stravično krvoproliće, Teksas eksplodirao nakon katastrofalnih vesti!

Podeli vest

Bivši predsednik Sjedinjenih Američkih Država Donald Tramp smatra da verovatnoća da će se u SAD dogoditi teroristički napad iznosi 100 odsto, zbog, kako je rekao, velikog broja ilegalnih imigranata.

- Naša zemlja ide u pakao zbog nesposobnih ili loših ljudi. Teroristi pristižu nekontrolisano iz celog sveta... I postoji 100 odsto šansa da će doći do velikog terorističkog napada u SAD - rekao je Tramp na predizbornom skupu u Nevadi, prenose američki mediji.

Tramp je veliki deo govora posvetio situaciji na južnoj američkoj granici sa Meksikom, ponovo obećavši da će "pokrenuti najveću operaciju deportacije u Americi", prenosi Rojters.

Prema istraživanjima javnog mnjenja, problem imigracija i situacija na južnoj granici, koju je, od kada je sadašnji predsednik Džozef Bajden preuzeo dužnost 2021. godine, prešao rekordan broj migranata, predstavljaju jedno od glavnih pitanja na ovogodišnjim predsedničkim izborima u SAD.

Tramp je ranije izneo svoje protivljenje nacrtu sporazuma o granici o kojem se pregovara u američkom Kongresu, a koji je Bajden opisao kao "najčvršći i najpravedniji" niz mogućih reformi, koji će, ako bude usvojen, omogućiti prvom čoveku zemlje da u vanrednim okolnostima zatvori granicu.

- Loš dogovor o granici gori je od toga da nema nikakvog - napisao je Tramp na svojoj društvenoj mreži Truth, prenosi Figaro.

List navodi da je Bajden svoj stav o imigraciji pooštrio, nadajući se da će republikanci u Kongresu dati zeleno svetlo za novi program vojne pomoći Ukrajini, ali da je predsednik Predstavničkog doma republikanaca Majk Džonson odbacio takve nade.

Dodaje se da Tramp, u čijoj je kampanji imigracija jedna od glavnih tema,  koristi svoj uticaj na republikance da blokira bilo kakav sporazum o pomoći Ukrajini.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Da li se sprema hapšenje Netanijahua? Mladići u Ukrajini plaču dok ih silom odvlače na front!
Live TV

Da li se sprema hapšenje Netanijahua? Mladići u Ukrajini plaču dok ih silom odvlače na front!

U Pojasu Gaze od početka sukoba ubijeno je više dece nego u svim svetskim sukobima zajedno. Amerika štiti Izrael do krajnjih granica, ipak navodno se sprema optužnica protiv Netanijahua zbog svega što se dešava u Pojasu Gaze. Na ovu, ali i druge aktuelne teme govorili su gosti "Rata uživo" Vojislav Milošević, direktor Centra za antiterorizam i Ivan Ivanović iz pokreta "Naši".

28.04.2024

19:53

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija