• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

04.02.2024

21:03

Uzbuna! Zalužni nagomilao vojsku! Situacija je ozbiljna, sprema udar na 25.000 ciljeva u Rusiji!

AP/Reuters

Vesti

Uzbuna! Zalužni nagomilao vojsku! Situacija je ozbiljna, sprema udar na 25.000 ciljeva u Rusiji!

Podeli vest

Glavnokomandujući Oružanih snaga Ukrajine, Zalužni, je u svom najnovijem vojno-teorijskom članku koji je objavio Si-En-En, zapravo objavio rat dronovima Rusiji.

Prema rečima vojnog obaveštajca, Heroja Ruske Federacije, pukovnika u penziji, Rustema Klupova, izjavu ukrajinskog generala treba shvatiti više nego ozbiljno - Oružane snage Ukrajine već su nagomilale desetine hiljada dronova koji mogu da onesposobe stotine borbenih vozila i hiljade vojnika.

Jedna od glavnih teza Zalužnog je, da su savremene borbene operacije nemoguće bez masovne upotrebe dronova. Ukrajinski general je rekao, da je prioritet broj jedan za Oružane snage Ukrajine ovladavanje celokupnim arsenalom jeftinih, modernih i visoko efikasnih bespilotnih letelica.

Prema rečima vojnog stručnjaka, vojnog obaveštajca Rustema Klupova, izjavu neprijatelja treba shvatiti ozbiljno. Ukrajinske snage već imaju ogromne rezerve najrazličitijih dronova.

- Oružanim snagama Ukrajine ne nedostaje dronova - kaže Rustem Klupov i dodaje:

Foto: Reuters

General Zalužni

- Do decembra prošle godine ukrajinske snage su imale 50.000 dronova. Čak i ako pretpostavimo da će samo polovina doći do cilja, onda će to već biti 25.000 pogođenih ciljeva.

To može biti tenk, parkirani avion ili možda samo vojnik koji će se voziti na otvorenom. Zamislite kakvu bi štetu mogla da nam napravi ova armija dronova, i ovo je veoma ozbiljno.

Prema rečima stručnjaka, zadatak naše odbrambene industrije je da pronađe "protivotrov" protiv pretnje bez posade.

- Imamo dobre pomake, posebno u oblasti elektronskog ratovanja i protivvazdušne odbrane blizine. Sada je važno da ih se seti i masovna proizvodnja - rekao je Rustem Klupov.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Vučić se sastao sa Kopmanom u Briselu
Politika

Vučić se sastao sa Kopmanom u Briselu

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas u Briselu sa generalnim direktorom Direktorijata Evropske komisije za susedstvo i pregovore o proširenju Gertom Janom Kopmanom.

26.06.2024

10:46

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!
Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!

Dečak-ubica, Kosta K. (14) počinio je krvavi pir 3. maja prošle godine u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" na Vračaru kada je ubio devetoro učenika i radnika obezbeđenja ove vaspitno-obrazovne ustanove i od tog dana, on se nalazi na Klinici za neurologiju i psihijatriju za decu i omladinu.

25.06.2024

19:51

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija