• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

10.02.2024

18:16

Zelenski kukao Makronu preko telefona! Još oružja i municije je potrebno Ukrajini

Reuters

Vesti

Zelenski kukao Makronu preko telefona! Još oružja i municije je potrebno Ukrajini

Podeli vest

Francuski predsednik Emanuel Makron i predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski razgovarali su danas telefonom o situaciji na liniji fronta i o „potrebama Ukrajine“ u oružju i municiji.

- Razgovarali smo o situaciji na liniji fronta i odbrambenim potrebama Ukrajine, koje uključuju dronove, artiljeriju i municiju, opremu za elektronsko ratovanje i sisteme protivvazdušne odbrane -  napisao je Zelenski na Ks.

On je razgovor ocenio kao „veoma pozitivan i konkretan” i zahvalio Francuskoj na „nepokolebljivoj podršci”. Jelisejska palata je potvrdila da su dvojica lidera razgovarala o „razvoju situacije na terenu i potrebama Ukrajine“.

Rusija kritikovala francusko „militarističko ludilo“

- Predsednik države je još jednom istakao rešenost Francuske da dugoročno, u saradnji sa partnerima, Ukrajini pruži svu neophodnu podršku, kako bi na kraju ugušila rusku vojnu agresiju - saopštio je isti izvor.

Dvojica lidera razgovarala su i o bilateralnom odbrambenom sporazumu koji Francuska i Ukrajina nameravaju da zaključe uskoro, po ugledu na onaj koji je Kijev nedavno zaključio sa Ujedinjenim Kraljevstvom.

Francuska podrška Ukrajini podstakla je eskalaciju tenzija sa Rusijom poslednjih nedelja, koja je kritikovala francusko „militarističko ludilo“, aludirajući na obećanje Francuske o novim isporukama oružja Kijevu.

U ponedeljak, nakon pogibije dvojice francuskih humanitarnih radnika u ruskim napadima u Ukrajini prošle nedelje, ruski ambasador u Francuskoj Aleksej Mečkov pozvan je u francusko Ministarstvo spoljnih poslova na razgovor.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Predsednica Mađarske podnela ostavku!
Pala odluka

Predsednica Mađarske podnela ostavku!

Predsednica Mađarske, Katalin Novak podnela je danas ostavku, nakon što je pomilovala čoveka osuđenog za prikrivanje zločina koje je počinio seksualni napasnik u domu za decu, javlja "Rojters".

10.02.2024

17:57

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija