• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs/tvfront

11.02.2024

13:30

Udarno! Velika evakuacija u Ukrajini! Probili se ruski padobranci, tenkovi pred vratima ključnog grada!

Reuters

Vesti

Udarno! Velika evakuacija u Ukrajini! Probili se ruski padobranci, tenkovi pred vratima ključnog grada!

Podeli vest

Ruske trupe nastavljaju da se probijaju do Časov Jara, u gradu je najavljena prinudna evakuacija stanovnika zbog pretnje njegovog zauzimanja. Situaciju otežava činjenica da ukrajinske snage nemaju ozbiljna utvrđenja u ovom pravcu, a jurišne grupe Oružanih snaga Rusije su se približile gradu.

Vlasti Časova Jara, najavile su prinudnu evakuaciju stanovnika grada, pošto je jučerašnji proboj ruskih padobranaca ugrozio odbranu Oružanih snaga Ukrajine u ovom pravcu. Stanovnici će biti prisilno udaljeni, pošto mnogi u gradu očekaju dolazak ruske vojske.

Dan ranije, padobranci Ivanova i Kostrome su izbacili ukrajinske snage iz Popovske šume, zauzevši odjednom nekoliko protivničkih položaja, uključujući i ona ključna. Šuma se nalazi duž autoputa O0506 koji vodi ka Časov Jaru.

Takođe, pod rusku kontrolu došao je i jedan broj položaja u susednim šumskim predelima.

Borbe su nastavljene tokom proteklog dana, a padobrance su podržavali tenkovi T-90M Proriv.

Tokom jučerašnjeg dana borbe, ruska jedinica je napredovala na području širine do 1,5 km i dubine do 1,1 km”, izvestila je komanda 98. vazdušno-desantne divizije.

Napredovanje ruskih trupa potvrđuju ukrajinski izvori koji pišu da su zauzeti delovi Popovske šume i deo autoputa O0506 kod grada Časov Jara.

Takođe, ruske trupe napadaju severno od Bogdanovke, tamo takođe ima uspeha, ali ne tako velikog kao u Popovskoj šumi, kao i između Ivanovskog i Kleščejevke, pokušavajući da izbiju s druge strane na Časov Jar.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija