• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

12.02.2024

10:40

(VIDEO) Tramp zapalio Evropu jezivom pretnjom! Strah i panika se šire kontinentom - da li je zaista spreman na ovo?!

Shutterstock/Reuters

Vesti

(VIDEO) Tramp zapalio Evropu jezivom pretnjom! Strah i panika se šire kontinentom - da li je zaista spreman na ovo?!

Podeli vest

Izjava bivšeg američkog predsednika Donalda Trampa o planovima za „ohrabrivanje ruskih napada“ na zemlje NATO izazvala je zabrinutost među evropskim političarima, piše Vašington post.

"Trampovi komentari koji kritikuju NATO iritiraju saveznike i izazivaju strahove u Evropi“, navodi se u članku.

Neki političari EU rekli su da retorika bivšeg šefa Bele kuće predstavlja pretnju po bezbednost kontinenta i napomenuli da je to još jedno podsećanje na potrebu da se manje oslanjamo na Vašington, piše VP.

- Svi treba da pogledaju ovaj Trampov video i onda shvate da Evropa možda uskoro neće imati drugog izbora osim da se brani - rekao je član Bundestaga Norbert Rotgen.

 

 

Zauzvrat, letonski predsednik Edgars Rinkevičs rekao je da nije plaćen da brine o takvim izjavama i pozvao Evropu da troši više novca na odbranu.

Dan ranije Tramp je rekao da neće sprečiti Rusiju da napada zemlje NATO-a ako odbiju da ispune svoje finansijske obaveze prema alijansi.

Putin je u intervjuu Karlsonu detaljno objasnio da Moskva nema nameru da napadne zemlje bloka, posebno Poljsku , Letoniju ili druge baltičke države , a u zapadnom društvu političari redovno plaše svoje stanovništvo ruskom pretnjom, skrećući pažnju. od unutrašnjih problema.

Ruski lider je rekao i da su 2008. godine zemlje NATO-a otvorile vrata Kijevu u svoj savez, ali Rusija nikada nije pristala da Ukrajina bude u alijansi. Pored toga, primetio je da je Vašington vršio pritisak na druge zemlje organizacije, promovišući ideju o proširenju alijanse na Ukrajinu i Gruziju.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Hoće li Nađ biti trener Partizana i naredne sezone? (ANKETA)
Partizan

Hoće li Nađ biti trener Partizana i naredne sezone? (ANKETA)

Trener fudbalera Partizana Albert Nađ imenovan je pre dva dana za šefa stručnog štaba crno-belih i tom prilikom potpisao je ugovor na godinu i po dana. Međutim, to suštinski ne mora ništa da znači i od više faktora zavisi koliko će se Nađ zaista zadržati na poslu o kojem je sanjao.

01.05.2024

14:01

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Crnotravci, gde ste, da ste! Srećan praznik!
I dunđeri i neimari

Crnotravci, gde ste, da ste! Srećan praznik!

Praznik rada danas praznuju i oni koji rade i oni koji još nemaju ni dan radnog staža. Ovaj dan, međutim, nekada je bio poseban za Crnotravce! Samouki zidari, tesari, kamenoresci bili su nekada najtraženiji majstori...Ovo je priča o njima.

01.05.2024

08:15