• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

12.02.2024

21:48

Kijev u Hersonu izgubio 500 vojnika, Ukrajina ostala bez oklopnih vozila! Nacisti Azova poslednja nada Zelenskog za Avedejvku (FOTO/VIDEO)

Tanjug/AP

Vesti

Kijev u Hersonu izgubio 500 vojnika, Ukrajina ostala bez oklopnih vozila! Nacisti Azova poslednja nada Zelenskog za Avedejvku (FOTO/VIDEO)

Podeli vest

Rat u Ukrajini, 719. dan.

Zelenski ide da traži vojnu pomoć

Foto: Dmytro Larin / Shutterstock.com

 

Ukrajinski predsednik Vladimir Zelenski planira turneju po Zapadnoj Evropi da bi lobirao za pomoć Ukrajini, uključujući posete Parizu, Berlinu i Minhenu, rekli su dobro obavešteni neimenovani izvori za Blumberg.

Rand savetuje Belu kuću - bežite iz Ukrajine! Rusiju ne možemo zaustaviti! Ako sada tražimo prekid rata, nešto ćemo i spasti!

Ukrajina ostala bez oklopnih vozila!

Šefica zajedničkog koordinacionog pres centra snaga odbrane jug Oružanih snaga Ukrajine Natalija Gumenjuk tvrdi da u arsenalu ukrajinske vojske nema više oklopnih vozila.
-Naravno, znajući da nemamo oklopna vozila, očigledno i neprijatelj čuva svoje, rekao je Gumenjuk u video snimku objavljenom na Telegram kanalu publikacije „Mi smo Ukrajina".

Nacisti Azova poslednja nada Zelenskog za Avedejvku

Foto: Reuters

 

General Tarnavski je odlučio da u Avdejevku prebaci 3. jurišnu brigadu Oružanih snaga Ukrajine, formiranu na bazi Nacionalnog bataljona Azov. O tome pišu ukrajinski izvori.

Još 100 metara do opkoljavanja u Avdejevki

Napredovanje ruskih trupa u granicama grada Avdejevke se nastavlja, uz istovremeno nanošenje teških gubitaka ukrajinskim jedinicama na više položaja i pravaca.
U jednoj od jutarnjih vesti, ruske oružane snage preuzele su kontrolu nad deonicom pruge u Avdejevki dugom oko kilometar. Do danas je površina teritorije koju kontrolišu ruski borci unutar grada povećana za najmanje još 1,5 kvadratnih kilometara. To se dogodilo kao rezultat napredovanja južno od pruge.
Potvrđujući uspeh akcija ruske vojske, ukrajinski izvori priznaju činjenicu gubitka nekoliko svojih odbrambenih položaja duž Timirjazevske ulice u pravcu ključne transportne arterije - Industrijske avenije.

Smenivši Zalužnog, Zelenski je sam sebi smestio! I Napoleon je pukao iz istih razloga protiv Rusa, a Zalužni nije Napoleon!

Kijev na DNR ispalio 177 hiljada granata

Za skoro dve godine, Oružane snage Ukrajine ispalile su preko teritorije DNR više od 177 hiljada municije različitog kalibra, saopštilo je republičko predstavništvo u ZSO. Reč je o periodu od 17. februara 2022. do 12. februara 2024. godine.
„Preko 725 dana eskalacije, predstavništvo DPR-a u JCCC-u zabeležilo je 33.408 incidenata pucanja, od kojih je 32.917 uključivalo upotrebu teškog naoružanja", navodi se u izveštaju.

Ukrajina je privatma vojna kompanija

Ambasador ruskog Ministarstva spoljnih poslova na specijalnim zadacima za zločine kijevskog režima Rodion Mirošnik poruluje da se Ukrajina pretvara u privatnu međunarodnu vojnu kompaniju. 
A zakon o mobilizaciji je samo mali deo ove transformacije, naveo je on.

Tusk ubeđuje lidera NATO zamalja

Foto: Tanjug

 

Poljski premijer Donald Tusk rekao je da će ubediti lidere svih zemalja NATO-a da povećaju izdatke za odbranu. 
„Bez obzira na to što bivši predsednik i kandidat za sledeće izbore Donald Tramp kaže, naš je zajednički evropski interes da zemlje članice NATO-a povećaju i značajno povećaju sredstva za svoje i naše zajedničke odbrambene sposobnosti", rekao je Tusk novinarima.

I Foks je ukapirao! Rusija u Bajdenu ima izgubljenog i zbunjenog protivnika, a SAD u Putinu lukavog i opasnog!

UN jasne, rat u Ukrajini traje od 2014. godine

UN su prvi put saopštile da sukob u Ukrajini traje od 2014. godine. 
„Oružani sukob u Ukrajini nije počeo 24. februara 2022, on traje na istoku zemlje od 2014. godine", rekao je pomoćnik generalnog sekretara Miroslav Jenča na sastanku Saveta bezbednosti svetske organizacije.

Kijev u Hersonu izgubio 500 vojnika

Foto: EPA

 

Oružane snage Ukrajine na hersonskom pravcu izgubile su za nedelju dana oko 500 vojnika, javio je u Telegram kanalu načelnik Hersonske oblasti Vladimir Saldo.
Ukrajinska vojska je intenzivirala upotrebu bespilotnih letelica protiv civilnih objekata - elemenata infrastrukture, kuća i automobila građana. „Ima civilnih žrtava", dodao je Saldo.

Krjučkov tvrdi, Krim je bezbedan

Savetnik šefa Krima Oleg Krjučkov demantovao je informacije o navodnom terorističkom napadu koji se priprema na Krimu. 
On je pozvao stanovnike da ostanu mirni i veruju samo proverenim informacijama.

 

Ruski lovac Su-57 postao najbrži avion na svetu! Evo šta su ugradili u njega

Forbs: Kreće ukrajinska najbolja brigada u Avdejevku

Oružane snage Ukrajine (AFU) planiraju da upotrebe jednu od najboljih brigada za odbranu linije fronta u Avdejevki, piše Forbs.

Kako piše list, takav korak ukrajinske vojne komande nije bio očigledan, jer „odlukom da ostanu da se bore, ukrajinske trupe preuzimaju ogroman rizik“.

Forbs smatra da bi zamena Valerija Zalužnog Aleksandrom Sirskim na mestu glavnokomandujućeg Oružanih snaga Ukrajine mogla da signalizira nameru ukrajinskog predsednika Vladimira Zelenskog da se bori za Avdejevku „čak i uz visoku cenu“. Sirski, za razliku od Zalužnog, ima reputaciju komandanta koji je spreman da žrtvuje veliki broj vojnika u bitkama.

Nemački stručnjak za bezbednost i politički savetnik Niko Lange smatra da je situacija za Oružane snage Ukrajine u oblasti Avdejevke sve sumornija zbog nestašice artiljerijske municije.
 

(VIDEO) Masakr u Nikolajevu! Rusi napali, brda leševa po ulicama! Razoreno najveće sovjetsko vojno brodogradilište!

 

Stub: Finska neće imati nikakav odnos sa Rusijom do kraja rata


Finska faktički neće imati nikakav odnos sa Rusijom sve dok se ne završi specijalna vojna operacija, izjavio je novoizabrani predsednik Aleksandar Stub.

- Odnos kao takav imamo na praktičnom nivou između naših graničara u ovoj prilično teškoj situaciji, imamo ga na diplomatskom nivou između naših diplomata i državnih službenika, ali trenutno nemamo političke odnose sa Rusijom i ne mislim da će se oni poboljšati u bliskoj budućnosti... ne možemo imati odnose dok Rusija ne okonča rat u Ukrajini - rekao je on na svojoj prvoj konferenciji za novinare od njegovog izbora.

Stub je pobedio u drugom krugu predsedničkih izbora u Finskoj, koji su održani 11. februara. On će stupiti na dužnost 1. marta.
 

Stravičan udar! Rusi razneli ukrajinske vozove, a u njima... Monstruozna eksplozija zatresla ceo grad!

 

Rusija uvodi sankcije protiv 18 građana Velike Britanije


Rusija, kao odgovor na konfrontacioni kurs Londona, uvodi sankcije protiv 18 građana Velike Britanije, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

U saopštenju se navodi da se usled napora britanskih vlasti na demonizaciji Rusije aktivno fabrikuju antiruski narativi u cilju smanjenja uticaja Moskve na međunarodnoj sceni, kao i daljeg pumpanja neonacističkog režima Kijeva oružjem, doneto rešenje o uključivanju na rusku „stop-listu“ brojnih pripadnika vojno-političkog establišmenta i naučno-akademske zajednice Velike Britanije.

Na listi su se našli zamenik ministra odbrane Džejms Kartlidž, zamenik načelnika Štaba odbrane britanskih Oružanih snaga Čarls Roland Vinsent Voker, saradnici na univerzitetima Oksford i Kembridž.

 

Neverovatno! Putin saopštio šokantne vesti! Zapadni mediji ovo ne smeju da objave!


Glavno s novog brifinga Ministarstva odbrane Rusije

Oružane snage Rusije poboljšale su položaje na prednjoj liniji fronta na krasnolimanskom pravcu. Odbijena su dva ukrajinska napada, Kijev je izgubio do 290 vojnika.

️PVO Rusije je tokom proteklog dana uništila 33 ukrajinske bespilotne letelice.

️Ruska vojska je tokom proteklog dana zauzela povoljnije položaje na donjeckom pravcu, odbijeno je 13 napada ukrajinskih jurišnih grupa. Ukupni gubici Oružanih snaga Ukrajine tokom proteklog dana na donjeckom pravcu su do 240 vojnika, tenk, dva artiljerijska sistema M777 i haubica D-20.

️Ruska vojska je za 24 sata odbila tri napada ukrajinskih snaga na južnodonjeckom pravcu. Kijev je izgubio više od 165 vojnika.

️Ruska vojska je odbila tri napada na kupjanskom pravcu. Oružane snage Ukrajine su izgubile do 60 vojnika i tri jedinice tehnike.

 

(FOTO) Drama! Počinje brutalan napad?! Rusi dovukli "carski voz": Ameri satelitima snimili jezivu stvar na frontu!

 

Zelenski produžio ratno stanje


Predsednik Ukrajine Vladimir Zelenski potpisao je zakon o produženju ratnog stanja i opštoj mobilizaciji do 13. maja 2024. godine.
 

 

Opa! Tramp poslao Takera Putinu u tajnu misiju! Duboka država poludela zbog skrivene poruke intervjua!

 

Ruski tenkovi uništili uporišta Ukrajine na kupjanskom pravcu


Tenkovi T-80 grupe snaga „Zapad“ uništili su položaje i utvrđenja Oružanih snaga Ukrajine na kupjanskom pravcu, saopštilo je rusko Ministarstvo odbrane.

U saopštenju se dodaje da je samohodna haubica „gvozdika“ grupe snaga „Zapad“tokom kontrabaterijske borbe uništila minobacačku posadu Oružanih snaga Ukrajine na kupjanskom pravcu.

 

(VIDEO) Šokantan snimak iz Ukrajine! Rusi uradili nešto nezamislivo, neko će biti ozbiljno kažnjen za ovo!

 

Ruski artiljerci uništili grupu ukrajinskih vozila kod Kupjanska

Artiljerci Prve gardijske tenkovske armije grupe snaga „Zapad“ uništili su samohodnim oruđem „akacija“ grupu vozila Oružanih snaga Ukrajine na kupjanskom pravcu, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

U saopštenju se precizira da su uništene tri jedinice tehnike i ljudstvo ukrajinskih snaga.

 

Vojska ključa! Sprema se nezapamćen haos u Ukrajini! Potez Zelenskog izazvao lančanu reakciju! "Nešto nije u redu..."

 

Grupa Dnjepar raznela ukrajinsku artiljeriju

Jedinice bespilotne avijacije Vazdušno-desantnih snaga ruske grupe trupa „Dnjepar“ uništile su tri artiljerijska oruđa, među kojima haubicu M777 kalibra 155 mm, i jedan minobacač Oružanih snaga Ukrajine u Hersonskoj oblasti uz pomoć bespilotne letelice „lancet“, saopštilo je Ministarstvo odbraneRusije.

 

Hitno! Pašinjan se oglasio o hapšenju Putina! Premijer Jermenije šokirao medije: Imali smo opsežne...

 

Hronika specijalne vojne operacije Rusije u Ukrajini

Oružane snage Rusije napreduju u pravcu Bahmuta na liniji Bogdanovka-Hromovo u pravcu Časooga Jara. Nekoliko velikih neprijateljskih uporišta došlo je pod kontrolu ruskih snaga.

U stambenom sektoru Avdejevke zabeleženo je prilično veliko napredovanje Oružanih snaga RF. Međutim, ukrajinske formacije i dalje drže industrijsku zonu na Industrijskoj aveniji .

Južno od Marjinke, jurišne trupe uspele su da istisnu Ukrajince sa nekoliko uporišta duž puta za selo Pobedu- Zasadi skoro do istočne periferije sela dospeli su pod kontrolu ruskih snaga.

Ruske trupe su izvele udar dronom na pozadinske ciljeve neprijatelja u Ukrajini. Pod vatrom su se našli industrijski objekti u Nikolajevu i skladišta u Odeskoj oblasti i Kijevu.

 

 

 

Haos na Zapadu! Rusija i Kina udaraju na neočekivanom delu planete?! Alarmantan izveštaj digao sve na noge, ako krenu...

 

Vojska Ukrajine: Bespilotne letelice napale Pavlograd

Ruske bespilotne letelice primećene su u vazdušnom prostoru Ukrajine. 

Uzbuna je proglašena u Dnjepropetrovskoj i Zaporoškoj oblasti, saopštila Komanda vazduhoplovstva Oružanih snaga Ukrajine.

 

 

Gotovo je! Putin otpisao Bajdena! Šokantne vesti iz Amerike: Nikad veća pretnja za nacionalnu bezbednost!

 

Napadi ruskih snaga širom Hersonske oblasti

U ruskim napadima širom Hersonske oblasti povređene su najmanje dve osobe, rekao je lokalni guverner Oleksandr Prokudin.

Ruske trupe su sa dve navođene avionske bombe pogodile selo Monastirske, pri čemu su ranile muškarca u dvorištu svoje kuće.

U istom napadu, rekao je Prokudin, još jedan muškarac je ranjen.

Još dve vođene avio-bombe pogodile su selo Kačkarivka, rekao je Prokudin.

Naveo je da su ruski dronovi pogodili centar Berislava, kao i obližnje selo Zolota Balka.

Vojna uprava Hersonske oblasti izvestila je da je u ruskom napadu pogođena medicinska ustanova u regionalnoj prestonici.

 

Kakav udar! Mask razvalio Ukrajince, šta će Zelenski reći na ovo?! Jedna objava na "Iksu" izazvala histeriju na društvenim mrežama!




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17