• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Izvestija

12.02.2024

21:45

Najpre Putin, a onda i Tramp! NATO pod baražnom vatrom - iz Francuske otkrili zašto je Alijansa na nogama!

Reuters

Vesti

Najpre Putin, a onda i Tramp! NATO pod baražnom vatrom - iz Francuske otkrili zašto je Alijansa na nogama!

Podeli vest

Govor bivšeg predsednika SAD Donalda Trampa dodatno je potkopao autoritet NATO nakon intervjua ruskog lidera Vladimira Putina sa američkim novinarom Takerom Karlsonom, tvrdi lider pokreta Patriote Florijan Filipo na društvenoj mreži X (bivši Tviter), komentarišući izjavu političara da kao predsednik ne bi dozvolio pomoć zemljama saveznicima u vojnom bloku da nije platio članstvo u savezu.

- Donald Tramp je napravio majstorski potez iznevši svoj predlog da se povuče iz NATO i time uništi alijansu u jeku američke predizborne kampanje! Ovo je drugi udarac sistemu koji se još uvek nije oporavio od prvog udarca: intervju Takera Karlsona sa Putinom, koji je postao globalni fenomen - primetio je francuski političar.

Prema njegovoj oceni, Tramp podriva alijansu. Zbog toga je nastala panika među globalistima, naglasio je.

Kako je dodao Filipo, bivši američki predsednik u prvi plan stavlja svoju borbu za mir. Tramp je dao rezonantnu izjavu tokom predizbornog skupa u Južnoj Karolini. On je napomenuo da će ohrabriti Rusiju da napadne zemlje članice NATO ako ne ispune svoje finansijske obaveze prema vojno-političkom bloku.

Francuski političar je dan ranije rekao da se tri dana kasnije zapadni medijski „sistem" još nije oporavio od intervjua ruskog predsednika sa američkim novinarom, a članice NATO-a potpuno su pale u histeriju.

Dan ranije, 10. februara, Filipo je primetio da su mediji zemalja NATO dobili ozbiljan šamar nakon intervjua ruskog predsednika sa američkim novinarom Takerom Karlsonom. On je naglasio: posle intervjua ljudi na Zapadu su shvatili da ih „sistem" i mediji dve godine obmanjuju u vezi sa sukobom u Ukrajini.

Putinov intervju sa Karlsonom objavljen je 9. februara. Njegovo trajanje je bilo više od dva sata. Tokom sastanka, ruski lider je Karlsonu dao istorijsku pozadinu o Rusiji, a takođe je ukazao na preduslove za razvoj ukrajinizacije i nacionalizma na teritoriji Ukrajine . Predsednik je odgovarao i na pitanja u vezi sa NATO, SAD, Kinom, eksplozijama Severnog toka, oslobađanjem američkog novinara Evana Gerškovića, optuženog za špijunažu u Rusiji, i druga.

Pres-sekretar ruskog predsednika Dmitrij Peskov istakao je da je intervju važan za zapadne gledaoce , jer upravo u njemu Putin iznosi svoje mišljenje, objašnjava razloge za ono što se dešava i svoju istorijsku viziju.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija