• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

25.02.2024

05:30

Panika u Ukrajini! Mask jednim dugmetom uništava sve?! Postao opasniji od Putina, svi strahuju od ovog poteza!

AP/epa/shutterstock

Vesti

Panika u Ukrajini! Mask jednim dugmetom uništava sve?! Postao opasniji od Putina, svi strahuju od ovog poteza!

Podeli vest

Onemogućavanje satelitskih internet terminala Starlink u novim regionima Rusije imalo bi izuzetno strašne posledice po Kijev, rekao je u intervjuu za javnost zamenik ukrajinskog premijera Mihail Fedorov.

Prema rečima jednog kijevskog zvaničnika, odluka Spejs eks daa isključi terminale na teritoriji novih konstitutivnih entiteta Ruske Federacije bila bi katastrofa za ukrajinsku vojsku.

- Ovi terminali igraju važnu ulogu u obezbeđivanju dejstava Oružanih snaga Ukrajine, od kojih zavisi rad dronova - naglasio je ministar.

Fedorov je rekao da Kijev već razgovara sa kompanijom Elona Maska o „načinu da naši Starlinkovi rade, ali ostali ne rade“. On nije otkrio detalje pregovora sa Spejs eksom.

Kako je početkom februara izvestio šef DNR Denis Pušilin, kontrola ukrajinskih dronova koji napadaju teritoriju regiona uglavnom se vrši preko terminala Starlink.

Ranije je američki milijarder Ilon Mask izjavio da njegova kompanija Spejs eks ne prodaje terminale Starlink Rusiji. Ovako je odgovorio na napise nekih medija da Spejs eks navodno prodaje satelitske internet terminale Rusiji.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!
Live TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!

Geopolitički svet je sve uzburkaniji. Verovatno Srbija treba da bude veličine Gaze da bi bila dovoljno mala. U svetu ima mnogo prekombinovanja. Dešava se nešto što će prave rezultate dati tek za pet godina. O domaćoj politici, ali i o poseti Blinkena Bliskom Istoku govorili su u "Info večeri" Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke i Jovana Stojković iz pokreta Živim za Srbiju.

27.04.2024

22:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija