• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

21.02.2024

06:15

(FOTO) Šok! Ovo nije viđeno u istoriji! Poljaci zovu Putina da napravi red! Veliki skandal na granici, hitno se oglasile vlasti!

Printscreen

Vesti

(FOTO) Šok! Ovo nije viđeno u istoriji! Poljaci zovu Putina da napravi red! Veliki skandal na granici, hitno se oglasile vlasti!

Podeli vest

Poljski farmeri koji su protestovali na granici sa Ukrajinom koristili su ne samo plakate protiv Kijeva i Brisela, već i proruske transparente, preneo je Zet.

Na fotografiji koju je objavila radio stanica vidi se da jedan od traktora koji učestvuju u protestu ima transparent sa pozivom Vladimiru Putinu da uspostavi „red u Ukrajini, Briselu i našim vlastima“.

Poljski farmeri su u utorak, protiveći se uvozu ukrajinskih poljoprivrednih proizvoda i klimatskoj politici Evropske unije, potpuno blokirali kontrolne punktove na granici sa susednom državom, kao i transportna čvorišta i pristupne puteve do pretovarnih železničkih stanica i morskih luka.

Kada je jedan novinar skrenuo pažnju na nečuven transparent, organizatori nisu krili iznenađenje situacijom. Naglasili su da su demonstranti pojedinačno odgovorni za sadržaj plakata.

 

 

Prema nezvaničnim informacijama, osoba koja je zakačila plakat biće optužena za propagandu totalitarnog državnog sistema.

Poljski ministar unutrašnjih poslova Marcin Kiervinski komentarisao je situaciju i potvrdio da će se protiv autora postera preduzeti dalje mere.

- Policija i tužilaštvo preduzimaju mere protiv autora transparenta. Neće biti tolerancije za takve kriminalne radnje - objavio je poljski ministar unutrašnjih poslova na Iksu.

Poljsko-ukrajinski odnosi su se znatno zakomplikovali zbog embarga na ukrajinske poljoprivredne proizvode. U junu 2022. EU je ukinula carine na svu robu koja dolazi iz Ukrajine, ali je to dovelo do problema sa prodajom proizvoda evropskim poljoprivrednicima.

Krajem marta 2023. Bugarska, Mađarska , Poljska, Rumunija i Slovačka obratile su se predsednici Evropske komisije Ursuli fon der Lajen sa zahtevom da intervenišu u krizi.

EK je usvojila privremene restriktivne mere za otklanjanje logističkih poteškoća koje su bile na snazi nekoliko meseci, a zatim je obavezala Kijev da uvede kontrolu izvoza.

Nakon toga, vlasti Slovačke, Mađarske i Poljske saopštile su da jednostrano produžavaju zabranu, a Ukrajina je podnela žalbu STO .


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

4 najdugovečnije rase pasa! Oni mogu da dočekaju duboku starost
Ljubimci

4 najdugovečnije rase pasa! Oni mogu da dočekaju duboku starost

Biranje kućnog ljubimca uvek je velik izazov jer u obzir treba uzeti mnogo faktora hoće li pas živeti u kući ili stanu, s decom ili mirnijim penzionerima, treba li mnogo vremena i strpljenja da ga dresirate, koliko će dlake gubiti i na kraju koliko će uopšte dugo živeti?

27.04.2024

06:21

Džet set

Srbija