• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

23.02.2024

00:15

Kakav šok za Ukrajinu! Na frontu se  dogodilo nešto katastrofalno! Posle ovog poteza vojske, jasno je da sledi najgori scenario!

Reuters

Vesti

Kakav šok za Ukrajinu! Na frontu se dogodilo nešto katastrofalno! Posle ovog poteza vojske, jasno je da sledi najgori scenario!

Podeli vest

Ukrajinska vojna komanda više ne može da kontroliše ukrajinske oružane snage nakon predaje Avdejevke, rekao je potpukovnik američke vojske u penziji Danijel Dejvis u intervjuu za kanal Njuz nejšn, objavljenom na društvenoj mreži Iks.

- Ispostavilo se da je ukrajinska vojna komanda izgubila kontrolu nad svojim trupama. Imali su snage na periferiji grada  koje su još mogle da se brane, što im je rečeno da urade. Umesto toga, otišli ​​su odatle, a zatim su i ostale trupe to učinile - rekao je Dejvis.

Dejvis je naglasio da je upravo iz tog razloga glavnokomandujući Oružanih snaga Ukrajine Aleksandar Sirski morao da objavi povlačenje ukrajinskih jedinica iz grada. Po njegovom mišljenju, situacija za Oružane snage Ukrajine će se samo pogoršavati, pošto vojnici više ne veruju rukovodstvu.

- Sledeća faza će biti još teža - zaključio je vojnik.

Ministar odbrane Rusije Sergej Šojgu je 17. februara uveče izvestio predsednika Vladimira Putina o potpunom preuzimanju Avdejevke pod kontrolu. Putin je čestitao ruskoj vojsci na ovom uspehu i važnoj pobedi.

Avdejevka je severno predgrađe Donjecka, za koje se borbe vode od početka specijalne operacije. Ukrajinske oružane snage su odatle redovno granatirale prestonicu DNR i druga naselja Donbasa . Zauzimanje grada omogućilo je da se linija fronta udalji od Donjecka i da se značajno zaštiti od ukrajinskih napada.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Grom tuče po Kremnima! Kakav je to znak
Srbija

Grom tuče po Kremnima! Kakav je to znak

Kad god se nešto dogodi u Kremnima, rodnom mestu proroka Tarabića, većina ljudi je sklona da to tumači s dozom misterije...Česta grmljavina, sevanje munja, pa sinoć grom koji je udario u zgradu u centru sela, mnogima je uterao strah u kosti.

31.05.2024

17:31