• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Reuters

22.02.2024

14:06

Haos u Madridu! Sukob policije i farmera na velikom protestu protiv politike Brisela! (FOTO, VIDEO)

EPA

Vesti

Haos u Madridu! Sukob policije i farmera na velikom protestu protiv politike Brisela! (FOTO, VIDEO)

Podeli vest

Kolone traktora slile su se u sredu u glavni gad Španije Madrid tokom protesta farmera protiv, kako su naveli, prekomerne birokratije i nedovoljne državne pomoći, a na protestu je došlo i do sukoba demonstranata i policije.

Poljoprivrednici su došli i pred zgradu španskog ministarstva poljoprivrede.

Poljoprivrednici protestuju nedeljama širom Evrope, a od nedavno su im se priključili i farmeri iz Poljske, Grčke i Češke. Svi oni pozivaju na manje birokratije u vezi sa zajedničkom poljoprivrednom politikom Evropske unije i manje strogih ekoloških pravila bloka.

Dok su čekali da pet kolona traktora stignu do mesta okupljanja na centralnom Trgu nezavisnosti, demonstranti u žutim prslucima mahali su španskim, regionalnim i sindikalnim i zvonili kravljim zvonima uz muziku sa zvučnika. 

Kada su traktori stigli, došlo je do sukoba sa policijom dok su španski farmeri pokušavali da marširaju ulicom Alkala, drugačijim putem od prvobitno planiranog. Policajci u opremi za razbijanje nereda držali su liniju, blokirajući napredovanje demonstranata, čak i kada im se više traktora približavalo.

 

 

Demonstranti su se rugali televizijskoj ekipi kanala La Seksta, a jedan protestant je više puta udario u kameru. Jedan farmer je vodio veliku belo-braon kravu, dok je drugi vodio kola koja su vukla dva vola. U kolima je bila hrpa lažnih novčanica od 500 evra.

Lusija Risueno, 52-godišnja vlasnica vinograda iz regije Kastilja-La Manča, rekla je da vlasti nisu pomogle sektoru i pozvala je na pravednije cene.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!
Live TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!

Geopolitički svet je sve uzburkaniji. Verovatno Srbija treba da bude veličine Gaze da bi bila dovoljno mala. U svetu ima mnogo prekombinovanja. Dešava se nešto što će prave rezultate dati tek za pet godina. O domaćoj politici, ali i o poseti Blinkena Bliskom Istoku govorili su u "Info večeri" Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke i Jovana Stojković iz pokreta Živim za Srbiju.

27.04.2024

22:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija