• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

27.02.2024

06:20

(VIDEO) Šokantna ispovest iz Avdejevke! Ukrajinski vojnik više  neće da ćuti, ovo režim Zelenskog želi da sakrije od naroda!

Shutterstock/printscreen

Vesti

(VIDEO) Šokantna ispovest iz Avdejevke! Ukrajinski vojnik više neće da ćuti, ovo režim Zelenskog želi da sakrije od naroda!

Podeli vest

Vojnik Oružanih snaga Ukrajine Dmitrij Djadčuk, zarobljen od strane ruskih jedinica tokom borbe za Avdejevku, rekao je da je morao da se sakrije u porušenoj kući i da tamo sedi više od nedelju dana kako bi izbegao da ga ubiju ukrajinski vojnici.

- Bio je napad. Sve su pobili. Skočio sam kroz prozor, potrčao prema svojim ljudima. Potrčao sam niz ulicu u nadi da ću se negde sakriti ili otrčati do svojih ljudi. Kada sam stigao, čuo sam pucnjavu iz svoje jedinice i utrčao u kuću, i seo tamo, čekao sam. Nisam imao voki-toki, nije bilo komunikacije, nisam znao put za bekstvo, nisam bio obavešten. Nisam znao šta da radim - rekao je on na snimku koji je objavilo rusko Ministarstvo odbrane.

Prema rečima Djadčuka, on i njegove kolege nisu znali da idu u Avdejevku, samo su mu rekli da šalju „u Donjecku oblast“. Njegova jedinica stigla je u Avdejevku nedelju dana pre napada ruskih trupa.

Pripadnik Oružanih snaga Ukrajine je pojasnio da je hteo da se odmah preda, ali da se plašio jer su njegovi ljudi pucali na one koji se predaju. Zbog toga je sedam i po dana sedeo u zgradi bez hrane. Našao je samo flašu vode od pet litara, koju je pio dok se nije smrzla. Prema rečima Djadčuka, poslednja tri dana je proveo bez vode.

- Lepo sam zarobljen. Nisu me tukli. Samo sam se predao. Vezali su me i pretresli. Ne znam kakva je to jedinica, verovatno ne treba da znam. Sve je bilo u redu. .. Došao je do mene doktor i pitao da li mi treba neka medicinska pomoć. Pokazao sam nogu. Video je da imam ranu od metaka. Izlečio mi je ranu i rekao da će sve biti dobro - dodao je zatvorenik.

Prema njegovim rečima, gubici Oružanih snaga Ukrajine u Avdejevki su veoma veliki. Ovaj zaključak je doneo nakon što je video broj leševa u ukrajinskoj uniformi. Djadčuk smatra da bi i njegove kolege, da su imale šansu, odustali bi od borbe.

Djadčut je rekao da je povlačenje ukrajinskog vojnog osoblja bilo haotično i neblagovremeno. Kasno su dobili komandu, a mnogi pripadnici ukrajinskih oružanih snaga su izgubljeni tokom napada.
Ministarstvo odbrane Rusije je pojasnilo da su se prilikom zauzimanja Avdejevke predale mnoge grupe od nekoliko desetina pripadnika Oružanih snaga Ukrajine. Zarobljenici se sada nalaze u privremenim zatočeničkim centrima za ratne zarobljenike u pozadinskim područjima zone Specijalne vojne operacije. Ako je potrebno, svima se pruža kvalifikovana medicinska pomoć. Obezbeđena su tri topla obroka dnevno.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija