• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

25.02.2024

22:25

(UŽIVO) Rusi ušli u Rabotino! U toku veliko ukrajinsko povlačenje! Zelenski: Na stolu Kremlja...

Tanjug/AP

Vesti

(UŽIVO) Rusi ušli u Rabotino! U toku veliko ukrajinsko povlačenje! Zelenski: Na stolu Kremlja...

Podeli vest

Rat u Ukrajini, 732. dan.

Putin srušio američki plan za Rusiju! Vašington u Kremlju želeo pokornog lidera, ali...

 

Otkud CIA u Ukrajini?! "Njujork tajms" razotkriva skandalozne detalje saradnje Kijeva i Vašingtona protiv Moskve

 

Rusi spremaju "Majdan 3!" Budanov opet izmišlja: Tako stoji u dokumentima, ali operacija im neće uspeti

Rogov o situaciji kod Rabotina

- Naši borci kontrolišu južnu periferiju sela Rabotino, izvodeći napade u pravcu centra, potiskujući neprijatelja. Žestoke borbe se nastavljaju za selo. Neprijatelj se ukopao u severnom delu Rabotina - rekao je predsednik zaporoškog pokreta "Zajedno sa Rusijom" Vladimir Rogov.

Foto: Priontskrion

Vladimir Rogov

Kijev povlači tenkove sa fronta! Nemaju šansu protiv ruskih dronova, ovo piše španski "Mundo"

Rober Fico: Najgori scenario - izbor Zapada

Zapad se opredelio za najgori scenario u Ukrajini, izjavio je slovački premijer Robert Fico u video poruci.

U svom obraćanju, predsedavajući slovačke vlade je rekao da sutra ide u Pariz gde će učestvovati na sastanku o situaciji u Ukrajini, kome će prisustvovati predstavnici svih članica EU i NATO.
S tim u vezi, Fico je odlučio da sazove ujutru Savet bezbednosti Slovačke i održi sastanak sa članovima vlade pre odlaska u Pariz.

Pored toga, Robert Fico je rekao da će učiniti sve da spreči da slovačka vojska bude direktno uvučena u sukob u Ukrajini, čak i ako bi ga njegova pozicija koštala premijerske fotelje.

Foto: Reuters

Fico o Zapadu koji je izabrao najgori scenario za Ukrajinu

Osmislite mapu puta za pobedu! Alo, na čemu su Zelenski i ekipa?! Savetnik Zalužnog više neće da ćuti

Njujork Tajms o realnim brojkama i brojkama Zelenskog

Podaci o Gubicima Oružanih snaga Rusije koje je Volodimir Zelenski objavio (31 hiljada mrtvih) "mnogo se razlikuju" od procena američkih zvaničnika, piše Njujork tajms.

Prema pisanju lista, američki zvaničnici su prošlog leta objavili da je oko 70.000 Ukrajinaca ubijeno, a između 100.000 i 120.000 ranjeno.

To jest, verovatno sada, šest meseci kasnije, ove brojke su još veće.

- Neobično priznanje gospodina Zelenskog se čulo kada su Oružane snage njegove zemlje sada kada se povlače duž većeg dela linije fronta od 600 milja, a ruske trupe izvode napade na istoku i jugu - navodi se u članku.

Foto: Reuters

Kome verovati, Zelenskom ili... Dokazima?!

- Pokušavajući da pokažu optimizam - ukrajinske vlasti su danas održale seriju javnih govora, piše NYT.

Rusi ušli u Rabotino! Srušen glavni simbol ukrajinske kontraofanzive, "melju neprijatelja"

Ekplozije širom Ukrajine!

Eksplozije su odjeknule u Poltavskoj i Hmeljnickoj oblasti Ukrajine, javljaju mediji.

Ruska "bušilica" ima razornu moć! Moskva počinje masovnu proizvodnju novog, brutalnog oružja (FOTO)

Uništavanje raketa iznad Crnog mora

Ruski sistemi protivvazdušne odbrane uništili su dve ukrajinske navođene rakete iznad Crnog mora, saopštilo je rusko Ministarstvo odbrane.

- Tog 25. februara, oko 19.00 časova po moskovskom vremenu, sprečen je pokušaj kijevskog režima da izvrši teroristički napad sa dve navođene rakete na objekte na teritoriji Ruske Federacije - navodi se u tekstu i dodaje:

- Ukrajinske rakete su uništene dežurnim sistemima protivvazdušne odbrane iznad Crnog mora! 

London alarmirao Kijev: Imate 12 meseci! Šta onda?! Gube i poslednji deo Donbasa, teritorije na jugu...

 

Zelenski: "Ukrajinci i Hrvati znaju šta znači voditi rat za nezavisnost"

Šef Vlade Andrej Plenković juče se na društvenoj mreži "X" oglasio povodom druge godišnjice ruskog napada na Ukrajinu. U komentarima mu se javio ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski.

- Pune dve godine od početka brutalne ruske invazije, ukrajinski narod, vojska i vođstvo herojski se bore za slobodu svoje domovine. Vlada Republike Hrvatske politički, ekonomski, humanitarno i vojno podržava Ukrajinu i predsednika Volodimira Zelenskog. Slava Ukrajini! - objavio je Plenković.

 

 

Zelenski je ispod Plenkovićeve objave zahvalio na upućenim rečima. 

- Izuzetno cenim vaš lični trud i istinsku podršku Hrvatske na svim frontovima. Ukrajinci i Hrvati znaju šta znači voditi rat za nezavisnost i koliko je vredna vojna pomoć u takvom vremenu. Pobedićemo i zajedno obnoviti pravedan mir.

 

 

Udarna vest sa fronta! Ukrajina doživela strašan poraz! Rusi posle Avdejevke naterali snage Zelenskog na veliko povlačenje!

Zelenski: Od početka napada Rusije poginula 31.000 ukrajinskih vojnika

Predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski izjavio je danas da je 31.000 ukrajinskih vojnika poginula od kada je počeo napad Rusije na tu zemlju pre dve godine, što je prvi zvanični podatak za više od godinu dana. Zelenski je na konferenciji za novinare u Kijevu rekao da ne može da obelodani broj ranjenih jer bi to "pomoglo ruskom vojnom planiranju", preneo je Rojters.

- U ovom ratu je ubijena 31.000 ukrajinskih vojnika. Ne 300.000, a ne 150.000 ... (predsednik Rusije Vladimir) Putin laže... Ali ipak, ovo je veliki gubitak za nas - istakao je on.

Ukrajina nije iznosila podatke o svojim vojnim gubicima od kraja 2022. godine, kada je pomoćnik predsednika Ukrajine Mihail Podoljak rekao da je 13.000 ukrajinskih vojnika ubijeno od početka napada 24. februara, navela je agencija. Zelenski je rekao da pobeda Ukrajine u ratu protiv ruskih snaga zavisi od podrške Zapada. On je rekao da ima "pozitivan" osećaj u pogledu mogućnosti da saveznici i partneri Kijeva isporuče Ukrajini rakete dugog dometa.

Zadaće muke Putinu!? Ili to Ukrajina samo misli, Umerov tvrdi da ima moćan odgovor za Rusiju

Povlačenje

Ukrajinska vojska se povukla na zapadnu periferiju sela Lastočkino, koje se nalazi zapadno od Avdejevke, saopštio je predstavnik operativno-strateške grupe Oružanih snaga Ukrajine „Tavrija“ Dmitrij Lihovoj Ukrajinskoj pravci.

- Na avdejevkom pravcu jedinice ukrajinskih odbrambenih snaga povukle su se na zapadnu periferiju sela Lastočkino, gde su zauzele pripremljene odbrambene položaje - rekao je on.

Ranije su mediji javili da se ukrajinska vojska povukla iz ovog sela zbog postojanja opasnosti da putevi snabdevanja budu prekinuti.

"Čije je ovo!?" Hrvati razbesneli Šojgua, dao im jasan znak da ne ponove grešku kao u Avdejevki (VIDEO)

Zelenski: Na stolu Kremlja

Plan letnje kontraofanzive 2023. godine bio je poznat ruskoj strani i pre početka operacije, izjavio je predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski na velikoj konferenciji za novinare.

- Naš plan kontraofanzive bio je na stolu u Kremlju pre početka ove ofanzive. Dakle, što manje ljudi zna naše planove, brže ćemo pobediti - rekao je šef ukrajinske države.

Prema njegovim rečima, ukrajinska „pesnica“ od četiri brigade nije dočekale pomoć Zapada i samim tim nije učestvovala u ovim akcijama.

Podsetimo, kontraofanziva Oružanih snaga Ukrajine počela je 4. juna. Za sve ovo vreme Kijev nije uspeo da postigne strateške rezultate. Umesto toga, Ukrajina je pretrpela ogromne gubitke u ljudstvu i vojnoj tehnici.
 

(MAPA) Ovo je kraj Ukrajine! Bliži se veliki rasplet, Putin bira mete za prodor! Velika ruska ofanziva u dubinu samo što nije počela!

 

Eksplozije u Zaporožju


Eksplozije su odjeknule u Zaporožju, koji je pod kontrolom ukrajinskih snaga, a prethodno su se u tom gradu čule sirene za uzbunu, preneli su ukrajinski mediji.

Prema podacima onlajn-mape Ministarstva za digitalnu transformaciju Ukrajine, vazdušna opasnost je objavljena u Harkovskoj, Dnjepropetrovskoj, Sumskoj, Poltavskoj i Nikolajevskoj oblasti Ukrajine, kao i u delovima Zaporoške i Hersonske oblasti koji su pod kontrolom ukrajinskih snaga.

 

Zaustavite ove ludake! Najavljen neviđen udar u Evropi! Odgovor Putina će biti nemilosrdan!

 

Jermak: Rusija možda bude pozvana na drugi samit posvećen "formuli mira"


Šef kancelarije predsednika Ukrajine Andrej Jermak nije isključio mogućnost da Rusija bude pozvana na drugi samit posvećen ukrajinskoj „formuli mira“.

Prema rečima Jermaka, Kijev namerava da na prvi samit o ukrajinskoj „formuli mira“, koji će bito održan na nivou lidera, pozove više od 160 zemalja.

- Cilj prvog samita treba da bude fiksiranje. Veoma je važan lični susret lidera, na kojem će biti fiksirano ono o čemu smo govorili svih ovih meseci na nivou ambasadora i savetnika. Radimo danas na dokumentu koji bi mogao biti rezultat prvog sastanka - rekao je Jermak na konferenciji „Ukrajina, 2024. godina“.
 

(VIDEO) Kakva ludnica! Strava i užas u Ukrajini, ovo dosad nije viđeno! Granata pogodila drvo, a onda je usledio horor!


Najnoviji izveštaj Ministarstva odbrane Rusije

Ruske snage zauzele su povoljnije položaje na avdejevskom pravcu i odbile sedam kontranapada Oružanih snaga Ukrajine. Poginulo je i ranjeno do sto ukrajinskih vojnika, a uništena su četiri oklopna vozila ukrajinskih snaga, raketni sistem „grad“, haubica D-30 i stanica za radio-elektronsko ratovanje „bukovelj AD“;

Gubici ukrajinske vojske na donjeckom pravcu – više od 360 vojnika. Uništen je američki sistem M777 i nemačko artiljerijsko oruđe „pancerhaubice 2000“;

Ruske snage su u protekla 24 časa uništili tri ukrajinske brigade na južnodonjeckom pravcu. Poginulo je i ranjeno do 140 ukrajinskih vojnika;

PVO sistemi ruske vojske su tokom proteklog dana uništili 77 ukrajinskih dronova;
Ruske snage odbile su četiri kontranapada na kupjanskom pravcu. Ukrajinske snage izgubile do 180 vojnika. Uništen je tenk, sistem M777 i artiljerijsko oruđe D-20;

Na južnodonjeckom pravcu, ruska vojska uništila je vozilo raketnog sistema „grad“;
Na hersonskom pravcu u Rabotinu odbijena su dva napada ukrajinskih snaga. Poginulo je i ranjeno do 30 ukrajinskih vojnika i uništen sistem M777.
 

 

(VIDEO) Moskva u apsolutnom šoku! Ukrajina uspela nemoguće! Moćnom ruskom avionu presudilo neočekivano oružje!

 

Ruski PVO sistemi oborili dron iznad Belgorodske oblasti


Ruski dežurni PVO sistemi oborili su jutros ukrajinski dron iznad Belgorodske oblasti, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

Tokom proteklog dana ukrajinska vojska je više od 10 puta napala Belgorodsku oblast bespilotnim letelicama, saopštio je gubernator tog regiona Vjačeslav Gladkov.

 

Drama! Berbok došla u Odesu, Rusi napali svim mogućim projektilima! Putin više nema milosti - poruka je jasna!


Zelenski: Kijev neće koristiti zapadno oružje za napade na Rusiju

Ukrajina neće koristiti oružje koje su joj predali saveznici za napade na ciljeve na teritoriji Rusije, izjavio je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski, prenosi ukrajinski portal „Strana".

- Ukrajina nema mogućnost, nema prava i nikada neće koristi oružje partnera na drugim teritorijama osim ukrajinsk - izjavio je Zelenski.

 

Ogromna pobeda Trampa! Oduvao Hejli u njenoj državi: Ovaj rezultat znači samo jedno!

 

Nuland: Nije to ta Rusija...

Sadašnja Rusija nije ona zemlja sa kojom bi Sjedinjene Američke Države želele da sarađuju, izjavila je zamenica američkog državnog sekretara Viktora Nuland za „Si-En-En“.

- To nije ta Rusija koju smo, iskreno govoreći, želeli. Mi smo hteli partnera koji će biti orijentisan prema Zapadu, evropskog partnera - istakla je Nuland.

 

Užas! Skandalozan potez Amerike protiv svojih saveznika! Zbog ovog se sve više država okreću Kini i Rusiji!

 

Eksplozije u Kijevskoj oblasti

 

U Kijevskoj oblasti u blizini Kanevskog akumulacionog jezera odjeknule su eksplozije, javila je televizija „Mi smo Ukrajina“.

Takođe se navodi da je u toj oblasti aktivirana PVO.
 

Neočekivan preokret! Bajden poslao šokantan signal Istočnoj Evropi: Jedna odluka menja sve iz korena!


Ruske snage uništile skladište municije ukrajinske vojske na Dnjepru

Artiljerijsko-desantne snage grupe „Dnjepar“ uništile su privremenu bazu i poljsko skladište municije Oružanih snaga Ukrajine na desnoj obali Dnjepra, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

Kako se navodi u saopštenju, borbe su vođenje tokom noći, korigovanje vatre izvršeno je pomoću dronova sa termovizorom. Bespilotna letelica takođe je zabeležila pogađanje i uništavanje cilja.
 

 

(MAPA) Počelo je, tuku širom fronta! Putin naredio najveću ofanzivu od početka rata - vojska ima tri nedelje da postigne cilj!

 

Hronika Specijalne vojne operacije Rusije u Ukrajini: Dve godine od početka sukoba

Oružane snage Rusije su tokom proteklog dana izvele seriju kombinovanih napada na ciljeve u pozadinskim regionima tzv. Ukrajina. U blizini Kirovograda, pogodak se dogodio na teritoriji vojnog aerodroma Kanatovo. U međuvremenu, ukrajinski dronovi napali su Novolipecku železaru u Lipecku .

Na pravcu Bahmuta, ruske jedinice su neznatno proširile zonu kontrole na liniji Bogdanovka – Krasnoje ( Ivanovskoe ). U poslednjem, Oružane snage RF su konsolidovane na istočnoj periferiji.

Na avdejevksom pravcu, ruske jurišne jedinice su izbacile neprijatelja iz sela Lastočkino i počele da čiste selo od ostataka ukrajinskih oružanih snaga. Istovremeno, postoje izveštaji o zauzimanju Severnog, ali još nema potvrde o tome.

Ruske trupe se konsoliduju na južnoj periferiji Krasnogorovke, a takođe napreduju duž autoputa S051138. Istovremeno, ukrajinske formacije su dva puta granatirale Vorošilovski okrug Donjecka : prema poslednjim podacima, jedan civil je poginuo, a dve osobe su povređene.

U pravcu Zaporožja vode se borbe u oblasti Rabotinske izbočine. Jurišne jedinice Oružanih snaga Rusije zauzele su centralni i istočni deo Rabotina, neprijatelj se sa gubicima povukao u rejon lokalnog groblja.

 

(VIDEO) Rusija se ovog plašila! Putinu stigle najgore vesti! Ovaj potez NATO članice najavljuje totalnu eskalaciju!

 

London izdvaja izdvaja novi paket vojne pomoći Kijevu

Velika Britanija izdvojiće 245 miliona funti za pomoć Oružanim snagama Ukrajine zbog kupovine municije i revitalizacije lanca snabdevanja granatama, saopštila je britanska vlada.

Najavljeno je i potpisivanje serije ugovora vrednih milion funti, između agencije za nabavku oružja britanskog Ministarstva odbrane i kompanije Cook Defence Systems, za kupovinu stotina rezervnih delova gusenica za ukrajinske tenkove i oklopna vozila.

 

Uzbuna! Počelo zversko bombardovanje! Amerika tuče bez milosti, kamen na kamenu neće ostati!

 

Fon der Lajen: Obezbedićemo uslove za pregovore sa Ukrajinom u martu

Evropska komisija će sredinom marta obezbediti opšte okvirne uslove za početak pregovora sa Ukrajinom o pristupanju EU, izjavila je predsednica Evropske komisije Ursula fon der Lajen u Kijevu.

- Započeli smo proces skrininga. Ima puno posla i veliki je raspored. Podstičem vas da sledite preporuke Evropske komisije. Sa naše strane, obezbedićemo opšti okvir za pregovore sredinom marta - rekla je Fon der Lajen.

 

Panika u Ukrajini! Mask jednim dugmetom uništava sve?! Postao opasniji od Putina, svi strahuju od ovog poteza!

 

G7: Podržavaćemo Ukrajinu "koliko god bude potrebno"

Lideri zemalja Grupe sedam (G7) obećali su da će podržavati Ukrajinu "koliko god bude potrebno" u ratu protiv Rusije, uz poruku da će da traže načine da nateraju Moskvu da plati za nanetu štetu.

- Kako Ukrajina ulazi u treću godinu ovog nemilosrdnog rata, njena vlada i njen narod mogu da računaju na podršku G7 koliko god je potrebno - naveli su lideri G7 na video-konferenciji sa ukrajinskim predsednikom Volodimirom Zelenskim na drugu godišnjicu rata.

 

Bomba! Zelenskom saopštene katastrofalne vesti! Na ovaj datum gubi sve! "Kada dođe taj dan..."




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici
Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici

Gostujući u jutarnjem programu televizije Prva, Aleksandar Vulin je kazao da se 2. juna odlučuje o budućnosti Srbije, te da nije reč o lokalnim izborima koji se samo tako zovu. Vulin je kazao da na ovim izborima hoće da slome kičmu Vučiću da bismo se odrekli Republike Srpske, Kosova i Metohije, da bismo priznali da smo genocidan narod i uveli sankcije Rusiji.

27.04.2024

12:39

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija