• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

28.02.2024

13:46 >> 14:01

Haos u NATO! Makronova izjava pokrenula pobunu u alijansi! Oglasile se velike vojne sile!

Shutterstock

Vesti

Haos u NATO! Makronova izjava pokrenula pobunu u alijansi! Oglasile se velike vojne sile!

Podeli vest

Španska vlada želi mir i poštovanje međunarodnog prava u Gazi i Ukrajini, pa neće slati trupe u zonu sukoba, izjavio je španski ministar spoljnih poslova Hoze Manuel Albarez.

Prema njegovim rečima, španskih trupa u Ukrajini nema i neće ih biti, jer vlasti kraljevstva žele mir i poštovanje međunarodnog prava i u Gazi i u Ukrajini, prenosi TASS.

Kako je primetila i šefica Ministarstva odbrane Margarita Robles, hipotetičko slanje evropskih trupa u Ukrajinu izazvalo bi eskalaciju sukoba.

Foto: EPA

NATO vojnici

Španija je ranije izjavila da zemlje ne žele da budu u lošim odnosima sa Rusijom.

I Italija rekla ne!

Italijanski ministar spoljnih poslova i zamenik premijera Antonio Tajani izjasnio se protiv slanja trupa u Ukrajinu.

 - Mi nismo u ratu sa Rusijom, mi branimo Ukrajinu, a ja sam lično protiv slanja italijanskih trupa da se bore u Ukrajini - rekao je on, prenosi ANSA.

Šolc: Evropske zemlje i članice NATO neće slati trupe u Ukrajinu

Nemački kancelar Olaf Šolc poručio je danas da evropske zemlje i članice NATO-a neće poslati trupe u Ukrajinu.

- Razgovaralo se o tome da ono što je od početka dogovoreno među saveznicima, važi i za budućnost, a to je da neće biti vojnika evropskih zemalja ili članica NATO-a na tlu Ukrajine - rekao je Šolc nakon samita evropskih lidera koji je održan u Parizu.

On je istakao da su evropske države spremne da nabave oružje iz trećih zemalja, van Evrope, kako bi ubrzale isporuku vojne pomoći Ukrajini, preneo je Rojters.

Slanje kopnenih trupa u Ukrajinu odbacio je i nemački ministar odbrane Boris Pistorijus.

- To nije opcija za Saveznu Republiku Nemačku - poručio je Pistorijus na konferenciji za medije.

Foto: EPA

Ministar Boris Pistorijus

Podsetimo, i portparol britanskog premijera Rišija Sunaka izjavio je danas da Velika Britanija nema planove za raspoređivanje borbenih trupa u Ukrajini. 

Predsednik Francuske Emanuel Makron je u ponedeljak, nakon samita evropskih lidera u Parizu, poručio da se, iako nema konsenzusa o slanju trupa evropskih zemalja u Ukrajinu, "ništa ne može isključiti".

 

 

 

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija