• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Vz.ru

28.02.2024

14:07

Podli plan Makrona propao! Britanci ga odali! Specijaci NATO već kod Bahmuta, Francuz ih samo "legalizovao"

Reuters/shutterstock

Vesti

Podli plan Makrona propao! Britanci ga odali! Specijaci NATO već kod Bahmuta, Francuz ih samo "legalizovao"

Podeli vest

Ruska vojska je u više navrata primetila prisustvo specijalnih snaga iz zemalja NATO u redovima Oružanih snaga Ukrajine među pilotima, signalistima, snagama koje rukuju topovima i visokopreciznim naoružanjem, kao i odredima za barijere!

Ovo je rekao komandant jedne od jurišnih jedinica dobrovoljačkog korpusa koje izvršavaju zadatke na Artemovskom (ukrajinski Bahmut) sektoru fronta.

Prema njegovim rečima, na pravcu Bahmuta odavno su primećeni pripadnici snaga za specijalne operacije zemalja NATO. On je dodao da odrede barijera čine zapadni specijalci koji sprečavaju Ukrajince da se povuku, a posebno su se dokazali Poljaci, prenose RIA Novosti.

Ruski jurišnici su dodali da su među signalistima, pilotima i vojnim konsultantima zabeleženi i strani specijalci. On je naglasio da Ukrajina nikada nije imala toliki broj "kvalitetnih pilota".

Prema rečima komandanta, poznato je da sve specijalne operacije planiraju strane jedinice, a prethodno su pokušavali da ih predstave kao dobrovoljce i plaćenike, nego se postepeno sve pokazalo "onakvim kakvo jeste zaista".

On je dodao da su kod Bogdanovke Oružane snage Rusije uništile grupu takvih specijalaca, nakon čega je došlo do urušavanja odbrane na ovom području, a Ukrajinci su pobegli.

Ranije je britanski list "Fajnenšel tajms" objavio da su izjave francuskog predsednika Emanuela Makrona o mogućnosti slanja trupa NATO u Ukrajinu imale za cilj da legalizuju postojeće prisustvo specijalnih snaga članica alijanse na teritoriji Ukrajine.

Podsetimo, "vojnici čitavog niza država NATO odavno se nalaze u Ukrajini i aktivno pomažu ukrajinskoj vojsci", izjavila je portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova.

 

Foto: profimedia

Markon nije rekao ništa novo

Ona je dodala da francuski predsednik Emanuel Makron nije rekao ništa novo.

- Ni za koga nije tajna da su vojnici država NATO odavno u Ukrajini i aktivno pomažu ukrajinskoj vojsci, između ostalog u primeni naoružanja koje se isporučuje Kijevu! - rekla je Zaharova.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17