• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

01.03.2024

00:00

Uzbuna! Sve službe Ukrajine u pripravnosti! Rusija sprema krupno iznenađenje! "Na proleće..."

shutterstock/rv

Vesti

Uzbuna! Sve službe Ukrajine u pripravnosti! Rusija sprema krupno iznenađenje! "Na proleće..."

Podeli vest

Rusija će ovog proleća eskalirati tekuću operaciju koja ima za cilj destabilizaciju Ukrajine i ukidanje međunarodne podrške Kijevu u dvogodišnjem ratu sa Moskvom, upozorila je danas ukrajinska obaveštajna služba.

Kremlj će pojačati napore u širenju dezinformacija na društvenim mrežama, izazivajući sukobe među Ukrajincima i sejući sumnju među saveznicima Kijeva u pogledu šanse za pobedu, navodi se u saopštenju ukrajinske obaveštajne službe.

"Tokom narednih nedelja neprijatelj će uložiti sve napore da širi narative koji su destruktivni po svetsku bezbednost i pokušavaju da podstaknu sukobe - kako unutar Ukrajine tako i u drugim delovima sveta gde postoji podrška Ukrajini”, navodi se u saopštenju, prenosi Rojters.

U saopštenju koje su prenele kijevske domaće bezbednosne i vojne špijunske agencije, navodi se da će operacija kulminirati krajem maja, kada bi inače istekao petogodišnji mandat predsednika Volodimira Zelenskog.

Izbori u Ukrajini su suspendovani na osnovu vanrednog stanja koje je na snazi od invazije Rusije

„Metodologija kampanje je tipična za ruske specijalne službe: da dovede u pitanje legitimitet vladinih odluka donetih u Ukrajini posle 20. maja, da širi paniku i očaj, da veštački sukobi civile sa vojskom, da nas natera da se svađamo sa našim saveznicima, da šire sve vrste 'teorija zavere' u društvu”, navodi se u saopštenju.

Kremlj je ranije ove nedelje saopštio da Ukrajina više od jedne decenije dobija pomoć od CIA da se suprotstavi Rusiji. Zelenski je upozorio da bi ruske snage, koje su nedavno zauzele strateški grad Avdejevku, mogle da pokušaju još jednu ofanzivu krajem maja ili početkom leta, prenosi Tanjug.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici
Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici

Gostujući u jutarnjem programu televizije Prva, Aleksandar Vulin je kazao da se 2. juna odlučuje o budućnosti Srbije, te da nije reč o lokalnim izborima koji se samo tako zovu. Vulin je kazao da na ovim izborima hoće da slome kičmu Vučiću da bismo se odrekli Republike Srpske, Kosova i Metohije, da bismo priznali da smo genocidan narod i uveli sankcije Rusiji.

27.04.2024

12:39

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija