• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs/Sun

01.03.2024

16:52

Putin ne blefira! Samo dan nakon upozorenja Zapadu Rusija testirala moćnu raketu: 30 puta jača od bombe bačene na Hirošimu

printscreen

Vesti

Putin ne blefira! Samo dan nakon upozorenja Zapadu Rusija testirala moćnu raketu: 30 puta jača od bombe bačene na Hirošimu

Podeli vest

Rusija je testirala nuklearni projektil samo 24 sata nakon što je predsednik Vladimir Putin izrekao vatrenu nuklearnu pretnju Zapadu!

Кomandanti Кremlja najavili su probno ispaljivanje balističke rakete Jars koja može da nosi nuklearne bojeve glave. Na snimku koji su objavili ruski državni mediji vidi se kako se oružje od 50.000 kg i dugo više od 20 metara ispaljuje iz mobilnog raketnog lansera.

Rakete Jars, poznate NATO snagama kao SS-29, mogu da lete brzinom od 25 maha iliti skoro 30.000 kilometara na sat.

Mogu da nose nuklearne bojeve glave snage do 500 kilotona. To je skoro 30 puta jače od bombe bombe koju su SAD bacile na Hirošimu da bi okončale Drugi svetski rat.

Rakete mogu biti ispaljene iz silosa odnosno kamiona ili nuklearnog voza koji juri po Rusiji.

Putinovo upozorenje o nuklearnom ratu

Test je usledio nakon upozorenja ruskog predsednika Vladimira Putina na „povećano učešće Zapada“ u ratu u Ukrajini, ukazujući na potencijal za „globalni nuklearni sukob“.

Putin je, u dvosatnom govoru, napao zapadne lidere kao nepromišljene i neodgovorne, upozoravajući na stvarnu pretnju nuklearnog sukoba koji bi mogao da dovede do „uništavanja naše civilizacije“.

- Imamo i oružje koje može da pogodi mete na njihovoj teritoriji, a ono čime oni sada predlažu i plaše svet, sve to stvara realnu pretnju nuklearnog sukoba koji će značiti uništenje naše civilizacije -  rekao je Putin.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija