• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Tanjug

02.03.2024

15:17

Hit! Lavrov se podsmeva Makronovoj ideji o slanju NATO trupa u Ukrajinu! Pogledajte snimak iz hodnika! (VIDEO)

Tanjug/AP

Vesti

Hit! Lavrov se podsmeva Makronovoj ideji o slanju NATO trupa u Ukrajinu! Pogledajte snimak iz hodnika! (VIDEO)

Podeli vest

Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov glasno se nasmejao na pitanje o predlogu francuskog predsednika Emanuela Makrona da pošalje NATO trupe u Ukrajinu.

Lavrov, naime, nije mogao da zadrži smeh, a čini se kao da i nije želeo da se, u skladu sa diplomatskim manirima, suzdrži kada ga mu je novinar postavio ov pitanje, u prolazu na Diplomatskom forumu u turskoj Antaliji.

- Gospodine Lavrov, šta mislite o nedavnim izjavama gospodina Makrona o slanju trupa u Ukrajinu? 
- Ahahahha!  -
glasno se nasmejao Lavrov i produžioo dalje.

Lavrov je, inače, u obraćanju medijima rekao da je "ratni tabor" u Evropi i dalje jak i ne menja svoj cilj, a to je nanošenje strateškog poraza Rusiji, rekao je ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov.

On je tim rečima i zvanično prokomentarisao nedavne izjave Makrona o tome da Zapad ne isključuje mogućnost slanja snaga u Ukrajinu, šefa Pentagona Lojda Ostina da ukoliko se pokaže da Ukrajina gubi na frontu onda veruje da će se NATO uključiti u sukob protiv Rusije i objavljeni razgovor nemačkih oficira o planovima za napad na Krimski most.

 

 

- Situacija nedvosmisleno ukazuje na to da je ratni tabor u Evropi kao i do sada veoma, veoma jak - rekao je ruski ministar na pres konferenciji po završetku Diplomatskog foruma u Antaliji..

U poslednje vreme smo svedoci neslaganja kancelara Nemačke Olafa Šolca i Bundesvera oko nekih lukavih ideja vojske za koje je javnost saznala iz audio snimka o tome kako pripremaju napad na Krimski most i druge objekte, pre svega skladišta s municijom, rekao je on.

 

 

- I pri tome žele sve da prevare kako se ne bi pomislilo na njih već na Amerikance i Britance pošto su oni i onako već tamo. Očigledno samoraskrinkavanje. Raskrinkavanje u vojnoj sferi, isto kao što je to u političkom pogledu bilo priznanje Merkel, Olanda i Porošenka da nisu ni nameravali da realizuju Minske sporazume - rekao je on.

On je dodao da u Moskvi vide da na Zapadu postoji nerazumevanje po pitanju Ukrajine i želja da se Rusija pobedi na bojnom polju.

- Mi imamo dobru volju za rešavanje sukoba mirnim putem. Ali ne vidimo dobru volju sa druge strane i ne samo to – vidimo nerazumevanje onoga što se događa. I vidimo, kao i do sada, želju te iste strane da se Rusija pobedi na bojnom polju - naveo je on u razgovoru s novinarima.

Prema njegovim rečima, Rusija nije dobila nijedan ozbiljan predlog za pregovore sa Ukrajinom od razgovora u Istanbulu 2022. godine.

Ruski ministar, koji u Antaliji učestvuje na Diplomatskom forumu, upozorava da će Moskva na isti način uzvratiti ako na Zapadu budu konfiskovana ruska sredstva.

Foto: EPA/Tomas Kalnins

 

 

Dodatno naoružanje kao odgovor na članstvo Finske i Švedske u NATO

Kao odgovor na pristupanje Finske i Švedske NATO Rusija će rasporediti dodatno naoružanje u nedavno formiranim vojnim okruzima - Moskovskom i Lenjingradskom, rekao je šef ruske diplomatije.

On je dodao da je zanimljivo kako su Finska i Švedska odmah zamenile svoju neutralnost, koji im je decenijama služila i osiguravala dobru reputaciju, članstvom u NATO.

- Decenije dobrosusedskih odnosa su propale - zaključio je Lavrov.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!
Live TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!

Geopolitički svet je sve uzburkaniji. Verovatno Srbija treba da bude veličine Gaze da bi bila dovoljno mala. U svetu ima mnogo prekombinovanja. Dešava se nešto što će prave rezultate dati tek za pet godina. O domaćoj politici, ali i o poseti Blinkena Bliskom Istoku govorili su u "Info večeri" Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke i Jovana Stojković iz pokreta Živim za Srbiju.

27.04.2024

22:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija