• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

28.02.2024

17:58

Rusija ima uporište na zaleđini Ukrajine, dok Makron zvecka oružjem! (VIDEO)

Tanja Andrić

Live TV

Rusija ima uporište na zaleđini Ukrajine, dok Makron zvecka oružjem! (VIDEO)

Podeli vest

Poslednje pretnje upućene Rusiji od strane francuskog predsednika Emanuela Makrona, komentarisali su gosti Info dana, ekonomista Nemanja Antić i stručnjak za geopolitiku Dragan Škobalj.

Ekonomista Nemanja Antić istakao je da region Pridnestrovlje u Moldaviji ima svoju vojsku i veoma blisko i prijateljski gleda na Rusku Federaciji od samog osnivanja.

- Kolonijalni period Evrope se završio sa čime ona ne želi da se pomiri. Ne deluje mi da će doći do svetskog rata i da su antiruske izjave Emanuela Makrona samo zveckanje oružjem.Pridnestrovje u Moldaviji ima svoju vojsku, valutu i infrastrukturu koja jeste oivičena Ukrajinom ali sebe doživljava kao blisku Rusiji. Amerika će morati malo da popusti prema Evropi, jer ako utera EU u recesiju, sve investicije će im propasti i neće više imati trgovinskog partnera. Sa druge strane brojne američke kompanije poput Gugla i Epla još uvek posluju u Rusiji - rekao je Antić.

Foto: Tanja Andric

 

Stručnjak za geopolitiku Dragan Škobalj naveo je da su zemlje Zapada bogate ne samo zbog svoje ekonomske politike, već i zbog viševekovnog pljačkanja Afrike i ostatka sveta.

- Srbija nema potrebe da učestvuje u ratovima i mora voditi pametnu politiku,a EU nam nije potrebna jer u sadašnjem stanju podseća na SFRJ pred raspad. Zapad nije svestan da Pridnestrovlje u Moldaviji predstavlja uporište Rusije na zaleđini Ukrajine i samom pragu Evropske unije. Zemlje Zapada danas nisu bogate samo zbog ekonomske politike, već zato što su vekovima pljačkali svet, ali najviše Afriku - rekao je Škobalj.

 

Celu emisiju možete pogledati u videu:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija