• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

05.03.2024

17:30

Udar Rusije tamo gde niko nije očekivao! Ova država će eksplodirati: Moskva preokreće stvari u svoju korist!

Shutterstock/printscreen

Vesti

Udar Rusije tamo gde niko nije očekivao! Ova država će eksplodirati: Moskva preokreće stvari u svoju korist!

Podeli vest

Direktor Službe za informisanje i bezbednost Moldavije Aleksandro Musteata izjavio je danas da Rusija planira da se meša u unutrašnje stvari te zemlje izazivanjem protesta, mešanjem u predstojeće predsedničke izbore i remećenjem planova te zemlje za pridruživanje Evropskoj uniji.

Musteata je rekao da je njegova agencija otkrila rekordan nivo aktivnosti ruskih službi bezbednosti od 2023. i da očekuje više destabilizujućih akcija ove i sledeće godine, preneo je Rojters.

- Ruske obaveštajne službe nameravaju da se mešaju u izborni procesi i ove godine - rekao je Musteata medijima.

Prema njegovim rečima, moldavska obaveštajna služba ima informacije da se pokušava kompromitovanje referenduma o evropskim integracijama, mešanje u predsedničke izbore, kao i diskreditovanje vladinih institucija i političara koji podržavaju pristupanje Moldavije Evropskoj uniji.

Odnosi između Moldavije i Rusije su pogoršani jer se moldavska vlada opredelila za proevropski kurs i optužila Moskvu da pokušava da je destabilizuje, navela je agencija.

Predsednica Moldavije Maja Sandu osudila je napad Rusije na Ukrajinu i nastoji da zemlju približi EU i NATO.

Moskva negira navode o mešanju i optužuje Sandu da podstiče antiruska osećanja u zemlji.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija