• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

08.03.2024

05:44

(VIDEO) Promena taktike! Putin se odlučio za ovo oružje: Satelitima ga navode, stotine bacaju dnevno, razara sve što pogodi!

Printscreen

Vesti

(VIDEO) Promena taktike! Putin se odlučio za ovo oružje: Satelitima ga navode, stotine bacaju dnevno, razara sve što pogodi!

Podeli vest

Rusko vazduhoplovstvo je poslednjih meseci unapredilo svoju taktiku i tehnologiju i postalo je korisno na frontu u Ukrajini. Bombarderi Suhoj Su-34, u pratnji aviona Suhoj Su-35, preleću stotinu puta svakog dana, bacajući satelitsko navođene KAB klizne bombe na ukrajinske položaje udaljene 40 kilometara i slabeći ih da bi ruska pešadija zauzela.

Međutim, Rusi nemaju monopol na ovakvu vrstu preciznog bombardovanja.

Ukrajinsko vazduhoplovstvo je nedavno počelo da baca krstareće bombe Hamer na ruske položaje sa udaljenosti od 40 milja.

Ali Ukrajinci ne bacaju ni približno dovoljno bombi, piše Forbs. Ukrajinske snage su u subotu objavile snimke dronova koji pokazuju šta bi mogao biti prvi napad bombi Hammer na ruske snage u Avdejevki, gradu koji su Rusi zauzeli sredinom februara - ironično, neposredno nakon što su ruske avijacije bacile stotine kliznih bombi na iscrpljeni ukrajinski garnizon, koji je branio grad.

Dva dana kasnije, Ukrajinci su objavili drugi snimak napada Hamer bombom. Ovoga puta meta je bilo rusko skladište opreme u naselju Kozači Laheri, zapadno od mostobrana ukrajinskih marinaca u naselju Krinki na levoj obali reke Dnjepar. Nejasno je koji ukrajinski avioni bacaju Hamere. Navodno, francuski tehničari su brzo integrisali bombe u ukrajinske avione Suhoj Su-27 i Mikojan MiG-29. Integracija je završena samo nekoliko nedelja nakon što je iz Pariza stigla najava da će Francuska slati 50 čekića u Kijev mesečno, počevši od januara.

Nemilosrdno, ali skupo bombardovanje Rusije bilo je odlučujuće.

- Ove bombe uništavaju svaku poziciju - napisao je Igor Šugar, vojnik ukrajinske 3. jurišne brigade koji se borio u četvoromesečnoj bici za Avdejevku.

 

 

Ukrajinci su ranije imali kapacitet da bombarduju ove bombe, zahvaljujući pošiljci američkih JDAM bombi koje su prošle godine primili iz SAD. Međutim, republikanci u američkom Kongresu počeli su da blokiraju glasanje o slanju nove pomoći Ukrajini u oktobru, prekinuvši isporuku JDAM-ova.

Redovne isporuke francuskih Hamer bombi donekle nadoknađuju ove gubitke, ali 50 bombi mesečno nije dovoljno kada s druge strane Rusi mogu da ispuste stotinu pa i više KAB bombi svakog dana.

I u vazduhu i na zemlji, Rusi trenutno imaju neverovatnu nadmoć u naoružanju. Kada su prošle jeseni prekinuli pomoć, republikanci su ukrajinskim trupama oduzeli potencijalno stotine hiljada komada artiljerije.

Dok čekaju da im evropske zemlje, konkretno Češka Republika, pošalju dodatno oružje, ukrajinske trupe ispaljuju samo 2.000 projektila dnevno.

Rusi mogu da ispale preko 10.000 hiljada dnevno.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!
Live TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!

Geopolitički svet je sve uzburkaniji. Verovatno Srbija treba da bude veličine Gaze da bi bila dovoljno mala. U svetu ima mnogo prekombinovanja. Dešava se nešto što će prave rezultate dati tek za pet godina. O domaćoj politici, ali i o poseti Blinkena Bliskom Istoku govorili su u "Info večeri" Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke i Jovana Stojković iz pokreta Živim za Srbiju.

27.04.2024

22:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija