• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

06.03.2024

18:06

Hitno! Oglasili se Rusi nakon napada na Zelenskog! Rakete spržile ključnu metu, cilj je bio nešto sasvim drugo?!

EPA/Shutterstock

Vesti

Hitno! Oglasili se Rusi nakon napada na Zelenskog! Rakete spržile ključnu metu, cilj je bio nešto sasvim drugo?!

Podeli vest

Ruske trupe izvele su raketni napad visoke preciznosti na hangar u Odesi gde su se pripremali bespilotni čamci Oružanih snaga Ukrajine, navodi se u saopštenju Ministarstva odbrane. Ovo saopštenje dolazi nakon pisanja grčkih medija da je gađana kolona ukrajinskog predsednika Volodimira Zelenskog i grčke delegacije na čelu sa premijerom Kirjakosom Micotakisom koji su boravili u Odesi.

"Oružane snage Rusije su danas u 11.40 po moskovskom vremenu izvele raketni udar visoke preciznosti na hangar u industrijskoj lučkoj oblasti Odese, gde su se vršile pripreme za borbenu upotrebu bespilotnih čamaca Oružanih snaga Ukrajine", saopštilo je odeljenje.

Precizira se da je cilj postignut i objekat pogođen.

Ranije u sredu ukrajinski TV kanal „Public” je izvestio o eksploziji u Odesi usred upozorenja o vazdušnom napadu. 

Istovremeno, medij „Strana.ua“ je pisao da je u tom trenutku tamo mogao biti predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski, pošto su „očevici videli njegovu kolonu“.

Ovu informaciju indirektno su potvrdili i grčki mediji. Portal Nevsit.gr preneo je da grčki premijer Kirijakos Micotakis planira da poseti Odesu i tamo se sastane sa šefom kijevskog režima, čija je kolona, prema pisanju grčkog medija Prototema, neposredno pre toga bila podvrgnuta raketnom napadu.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija