• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs/tvfront

10.03.2024

07:10

Šokantno naređenje ukrajinske komande! Izvučen poslednji kec iz rukava: Ako im ovo ne uspe, ode sve dođavola!

shutterstock/rv

Vesti

Šokantno naređenje ukrajinske komande! Izvučen poslednji kec iz rukava: Ako im ovo ne uspe, ode sve dođavola!

Podeli vest

Glavnokomandujući Oružanih snaga Ukrajine Aleksandar Sirski, u nastojanju da spreči nove neuspehe i stabilizuje situaciju posle povlačenja ukrajinske vojske iz Avdejevke i napuštanja Lastočkina i Orlovke, koje se dogodilo suprotno njegovoj direktnoj naredbi, dao naređenje da se na taj pravac prebace rezerve povučene iz niza drugih pravaca, uključujući Nikolajevsku i Dnjepropetrovsku oblast.

Ukrajinci aktivno prebacuje snage na liniju Berdiči-Orlovka-Tonjenjkoje, gde ukrajinska komanda pokušava da postavi odbrambene položaje. Najintenzivniji kontranapadi ukrajinske vojske primećuju se u pravcu sela Berdiči, gde se nastavljaju žestoke borbe. Ruska vojska bombama FAB aktivno izvodi napade na ukrajinske položaje.

Pokušavajući da zadrže svoje položaje u Avdejevskom pravcu fronta, komanda Oružanih snaga Ukrajine je rasporedila vazdušno-jurišne grupe u rejon naselja Orlovka i Berdiči, koje deluju, zasebno, naročito u zapadnom delu sela Berdiči.

Severno od Marjinke, jedinice ruske vojske su konsolidovane na periferiji Krasnogorovke. Na pravcu ka Kurahovu, Oružane snage Rusije nastavljaju da se probijaju kroz Georgijevku. Pomeranja su prijavljena i u Novomihajlovki. U pravcu Ugljedara aktivno deluje ruska artiljerija, uništavajući odbrambene strukture ukrajinske vojske.

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija