• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

10.03.2024

12:38

Hitno! Otkriven datum kada će pasti Kijev! "Foreign Affairs" o sve izvesnijoj pobedi ruske vojske

Reuters

Vesti

Hitno! Otkriven datum kada će pasti Kijev! "Foreign Affairs" o sve izvesnijoj pobedi ruske vojske

Podeli vest

Bez povećanja vojne pomoći sa Zapada i promene strategije Kijeva, položaj Oružanih snaga Ukrajine može se naglo pogoršati do leta, piše "Foreign Affairs".

Proboj ruske vojske na front postaje "prilično verovatan" zbog slabe popunjenosti Ukrajine municijom i ljudstvom.

Kijev je u istoj krizi kao i Rusija posle prvih neuspeha u Ukrajini. Ali, za razliku od Ruske Federacije, Kijev i Zapad nisu bili u stanju da mobilišu svoju vojnu industriju i pripreme velike rezerve, navodi uticajni američki list.

Rusija sada ima "veoma malo razloga da ne nastavi ofanzivu". Oružanim snagama Ukrajine ostalo je još nekoliko mesta koja su tako dobro branjena kao Avdejevka, "što znači da bi ruske ofanzive mogle biti lakše u budućnosti".

Rusi nezaustavljivi

Rusi pojačavaju pritisak, pokušavajući da uspeju pre prolećnog odmrzavanja. Oni takođe koriste nedostatak granata i utvrđenja u ukrajinskim oružanim snagama, napadaju pre nego što Ukrajinci uspeju da se ukopaju.

- Ovo je loš znak za Ukrajinu i njene pristalice. Ove ofanzive verovatno ne bi bile odobrene da Kremlj nije siguran u izglede za uspeh. Drugim rečima, Rusija predviđa nove pobede na bojnom polju - piše autor članka.

Foto: EPA

Ukrajinski vojnici na frontu

Strategija Ruske Federacije je "sprovođenje višestrukih napada u cilju iscrpljivanja Oružanih snaga Ukrajine".

Trenutni ciljevi Ruske Federacije su da dođe do Pokrovska u DNR, "da obezbedi ključne putne i železničke mreže" i napadne ukrajinske oružane snage kod Kramatorska i Slavjanska.

Takođe, ruska armija će verovatno pokušati da napreduje u regionu Zaporožja kako bi poništila rezultate kontraofanzive Oružanih snaga Ukrajine na Orehov, a na severu Ruske Federacije pokušaće da se približi Kupjansku, piše u tekstu "Foreign Affairs".

Ukrajina, pored hitnih injekcija zapadne pomoći i izgradnje utvrđenja, treba da pojača regrutaciju u vojsku.

- Nažalost, za pronalaženje više vojnika verovatno će biti potrebna nepopularna mobilizacija - navodi se u publikaciji.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

"U Srbiji 2,26 miliona stambenih zgrada": Evo gde se nalaze najstarije
Društvo

"U Srbiji 2,26 miliona stambenih zgrada": Evo gde se nalaze najstarije

U Srbiji, prema rezultatima poslednjeg popisa obavljenog 2022. godine, postoji 2.261.051 stambena zgrada, navodi se u danas objavljenoj publikaciji "Stambene zgrade", u kojoj Republički zavod za statistiku (RZS) prvi put objavljuje podatke o teritorijalnom rasporedu i osnovnim karakteristikama stambenih zgrada.

09.05.2024

14:25

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija