• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Infomrer

11.03.2024

21:30

Šamarčina Berlinu! Rusi ih brutalno ponizili, nemački list konačno priznao

printscreen

Vesti

Šamarčina Berlinu! Rusi ih brutalno ponizili, nemački list konačno priznao

Podeli vest

Nemački list "Bild" priznao je da su ruski borci na Avdejevskom pravcu zaplenili najsavrameniju varijantu nemačkog tenka "leopard 2a6", koju koristi ukrajinska vojska.

- U nedelju, ruski vojnici objavili su fotografije oštećenog tenka 'leopard 2a6'. Ovo je prvi od 18 'leoparda 2' isporučenih Ukrajini od Nemačke, kog je Rusija uspela da zapleni - navodi nemački list.

Prema pisanju "Bilda", objavljena fotografija je autentična i nastala je severno od Avdejevke, odnosno na oko 900 metara južno od sela Stepovoje. Konkretno ovaj tenk, poslat je u borbu 30. oktobra, a već sledećeg dana je onesposobljen, dok je četvoročlana posada uspela da se evakuiše i pobegne do ukrajinskih položaja.

- Za Ukrajinu, ovo znači da joj je preostalo najviše 17 savremenih nemačkih tenkova, od čega se polovina trenutno nalazi u Litvaniji, na popravci - zaključuje "Bild".

Ovako izgleda nemački tenk:

Treba naglasiti da nemački list ovde govori isključivo o "leopardima" isporučenim iz Nemačke, ne računajući i tri komada varijante 2A6 koje je donirao Portugal.

Takođe, deo svih isporučenih tenkova "leopard 2a6" je potpuno uništen tokom letnje ofanzive ukrajinske vojske, pa je ova procena "Bilda" o 17 preostalih tenkova jednostavno netačna.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija