• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

13.03.2024

15:21

Panika! Mačka upala u bačvu sa hemikalijama koje izazivaju rak i sada se šeta gradom! (VIDEO)

Shutterstock

Vesti

Panika! Mačka upala u bačvu sa hemikalijama koje izazivaju rak i sada se šeta gradom! (VIDEO)

Podeli vest

Japanski grad Fukujama je u stanju pripravnosti zbog mačke koja je upala u rezervoar opasnih hemikalija pre nego što je nestala u noći.

Zvaničnici u Fukujami, u prefekturi Hirošime, rekli su da su pojačali patrole i upozorili stanovnike da ne prilaze životinji, koja je poslednji put viđena na bezbednosnim snimcima kako napušta fabriku oplata u nedelju, preneo je CNN.

Trag otisaka šapa koji je radnik otkrio u ponedeljak doveo ga je do bačve duboke tri metra sa heksavalentnim hromom, hemikalijom koja izaziva rak i koja može izazvati osip i upalu ako se dodirne ili udiše, rekli su zvaničnici.

Mačka još nije pronađena i ne zna se da li je živa, rekao je zvaničnik gradske skupštine Fukujame. Akihiro Kobajaši, menadžer fabrike Nomura Meki Fukujama, rekao je da je čaršav koji je pokrivao hemijsku bačvu pronađen delimično pocepan kada su se zaposleni vratili na posao posle vikenda.

Radnici su od tada u potrazi za mačkom, rekao je on.

 

Najpoznatija kancerogena hemikalija prikazana u filmu "Erin Brokovič"

Zaposleni u fabrici obično nose zaštitnu odeću i niko od osoblja nema zdravstvene probleme, dodao je Kobajaši. Heksavalentni hrom, ili hrom-6, je možda najpoznatiji kao kancerogena hemikalija prikazana u filmu "Erin Brokovič“ iz 2000. godine sa Džulijom Roberts u glavnoj ulozi.

Supstanca je štetna za oči, kožu i respiratorni sistem, navode Američki centri za kontrolu i prevenciju bolesti (CDC).

Stručnjaci sumnjaju da li bi mačka mogla dugo da preživi nakon kontakta sa supstancom. "Čak i ako bi krzno zaštitilo kožu od momentalnih velikih opekotina, mačke čiste svoje krzno tako što ga ližu, pomerajući korozivni rastvor u usta", rekla je Linda Šenk, istraživač, specijalizovana za procenu hemijskog rizika na Institutu Karolinska u Švedskoj.

Ona je kazala da pretpostavlja da je mačka uginula ili da će uskoro uginuti od hemijskih opekotina.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

4 najdugovečnije rase pasa! Oni mogu da dočekaju duboku starost
Ljubimci

4 najdugovečnije rase pasa! Oni mogu da dočekaju duboku starost

Biranje kućnog ljubimca uvek je velik izazov jer u obzir treba uzeti mnogo faktora hoće li pas živeti u kući ili stanu, s decom ili mirnijim penzionerima, treba li mnogo vremena i strpljenja da ga dresirate, koliko će dlake gubiti i na kraju koliko će uopšte dugo živeti?

27.04.2024

06:21

Džet set

Srbija