• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/

15.03.2024

22:22

Makron radi po direktivi duboke države?! Evropa se sprema za najgori mogući scenario: Sukob Rusije i NATO na ivici

EPA

Vesti

Makron radi po direktivi duboke države?! Evropa se sprema za najgori mogući scenario: Sukob Rusije i NATO na ivici

Podeli vest

Francuski predsednik Emanuel Makron izazvao je totalnu pometnju izvjavom da Francuska neće dozvoliti da Rusija pobedi Ukrajinu, te ako bude bilo potrebno da će poslati i svoje trupe.

Ovo je izjavio Vlastimir Vidić, dopinsik Informera iz Berlina, koji se uključio u program Info večeri gde je govorio o sve izvesnijem sukobu u Evropi.

- Nakon zapaljivih izjava, a i reakcije Moskve, po ko zna koji put Evropska unija nije pokazala toliko zajedništvo kako se očekivalo - rekao je Vidić i dodao:

- Reakcije su izostale i od vodećeg člana Alijasne, SAD. Mada, na samitu u Berlinu, Francuska je ipak dobila neki vid podrške od Nemačke i Poljske, koje su obećale da će poslati dodatno naoružanje u Ukrajinu ali ostaju pri svom stavu da neće slati trupe na front u Ukrajinu.

Kako je istakao Vidić, jedino su ove tri zemlje ostale "ujedinjene" oko francuske ideje, i odlučne su da Rusiji nikada ne dozvole pobedu u ovom ratu.

- Takozvani vajmarski format koji je počeo u junu da se okuplja, a sam naziv ima simboliku. Prvo su razgovarali Makron i Šolc u Berlinu, a onda im se pridružio i predstavnik poljske politike. Postoje pukotine u odnosu Nemačke i Francuske, što tvrde pojedini mediji. Ogromni su pritisci SAD na Nemačku, a sada Makron pravi pritisak na Nemačku time što želi da pošalje trupe u Ukrajinu - rekao je on.

Prema njegovom mišljenju, gotovo sve zemlje u Evropi se pripremaju za najgori mogući scenario.

- Ovo što radi Makron, to je po planu duboke države da se sukobe Rusija i NATO. Zapad kaže da su izbori u Rusiji nelegtimni i da se održavaju pod diktatorskim režimom.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija