• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

18.03.2024

06:40

Veliko povlačenje! Katastrofa za Ukrajinu! Bela kuća saopštila najgore vesti: Beže ka drugoj i trećoj liniji!

Reuters

Vesti

Veliko povlačenje! Katastrofa za Ukrajinu! Bela kuća saopštila najgore vesti: Beže ka drugoj i trećoj liniji!

Podeli vest

Ukrajinskim oružanim snagama u Donbasu ponestaje municije, ukrajinska vojska se povlači, rekao je za ABC Džon Kirbi, koordinator za strateške komunikacije u Savetu za nacionalnu bezbednost SAD.

- Vidite, došlo je vreme pritiska. Ponestaje im municije u Donbasu i povlače se na drugu i treću liniju odbrane - rekao je on, pozivajući članice NATO da pruže veću podršku Ukrajini.

Rusija smatra da isporuke oružja Ukrajini ometaju rešenje, direktno uključuju zemlje NATO-a u sukob i da se „igraju vatrom“. Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov istakao je da će svaki teret koji sadrži oružje za Ukrajinu postati legitimna meta za Rusiju.

Prema njegovim rečima, SAD i NATO su direktno uključeni u sukob, uključujući ne samo snabdevanje oružjem, već i obuku osoblja u Velikoj Britaniji, Nemačkoj, Italiji i drugim zemljama.

Kremlj je naveo da pumpanje Ukrajine oružjem sa Zapada ne doprinosi pregovorima i da će imati negativan efekat. Ruski predsednik Vladimir Putin je ranije više puta primetio da Zapad mora da prestane da isporučuje oružje Ukrajini ako zaista želi da približi kraj sukoba.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija