• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

21.03.2024

18:41

"Pobediće srpska armija na KiM!" Ratni veterani iz bratske Rusije za Informer: Naša borba sa NATO nije završena! (VIDEO)

Informer/Zoran Sinko

Vesti

"Pobediće srpska armija na KiM!" Ratni veterani iz bratske Rusije za Informer: Naša borba sa NATO nije završena! (VIDEO)

Podeli vest

Ekipa Informera posetila je Muzej pobede u Moskvi gde se obeleža godišnjica NATO bombardovanja Jugoslavije, 24. marta 1999.godine nešto pre 8 časova začule su se sirene, i krenuo je pravi pakao na Zemlji za naš narod.

Zločinačko bombardovanje naše zemlje trajalo je čitavih 78 dana. Narod je bio mučen, ubijan, a posledice ovog zločina koji istorija ne pamti ispisaće našu prošlost, sadašnjost, ali i budućnost.

Nakon 25 godina u Moskvi na obeležavanju početka agresije na našu zemlju, koja je nehumano nazvana "Milosrdni anđeo", nalazi se i kapetan Garde i pripadnik 63. brigade Bratislav Živković, koji je živi svedok jezivih zločina i dešavanja na teritoriji naše južne pokrajine Kosova i Metohije.

- Svi mi, borci sa KiM, koji smo nepravedno izvučeni sa tog terena smatramo da naša borba sa NATO-om i borba za Kosovo i Metohiju nije završena. Upravo zbog toga su mnogi borci, a među njima i ja, došli da produže borbu protiv tih zlih sila i ovde u bratskoj Rusiji. Mi produžavamo našu borbu protiv NATO-a na teritoriji Dombasa do pobede. Mi znamo da pobeda ruske armije na Dombasu biće potom pobeda srpske armije na KiM - istakao je Živković za Informer i dodaje:

- Kada vidite spaljena sela, kada naiđete na prizore koji nisu za javnost, videti sve sto svojim očima šta sve ti neljudi rade vam daje snagu da nastavite dalje!

Stariji vodnik Jovan Pejčić podelio je sa ekipom Informera svoje iskustvo sa Kosova i Metohije te 1999.godine.

- Nakon 25 godina moje najupečatljivije iskustvo jeste kada sam se našao u selu Jošanica gde sam prvi put video srpskog seljaka i srpsku staricu da su vezani bodljikavom žicom za traktor i spaljeni! I u Klini gde me je jedna stara majka molila da joj prekratim muke, jer joj je jedan sin otet, a drugi u jedinicama policije. To su mi dve slike koje su ostale najdublje u meni. Ranjavan sam, a teška uspomena koja me sustigla posle 25 godina je rak. Hvala Bogu operisao sam se, zdrav sam i zahvalan Bogu, ali kažem: Ne daj Bože da se ponovi - istakao je Pejčić za Informer.

Njihove potresne ispovesti možete pogledati u videu ispod:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija