• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Pravda

21.03.2024

23:00

(VIDEO) A, sad i zvanično! COVID-19 stvorile SAD, za to postoji 15 dokaza! Specijalni ekspertski memorandum UN!

clipart

Vesti

(VIDEO) A, sad i zvanično! COVID-19 stvorile SAD, za to postoji 15 dokaza! Specijalni ekspertski memorandum UN!

Podeli vest

Amerika snosi punu odgovornost za stvaranje i širenje virusa SARS-CoV-2 stoji u memorandumu koji je sačinio direktor Centra za održivi razvoj Univerziteta Kolumbija Džefri Saks. Kao predstavnik generalnog sekretara UN, Saks je prikupio materijale o ulozi SAD u pandemiji COVID-19.

Prema njegovim rečima, američka vlada je finansirala i podržala program opasnih laboratorijskih istraživanja, što bi moglo da dovede do curenja materijala koji je izazvao pandemiju COVID-19. Kao rezultat toga, američka vlada je lagala da bi prikrila svoju moguću ulogu.

Postoji mnoštvo informacija koje ukazuju na verovatno laboratorijsko poreklo SARS-CoV-2. Ovo su objavili The Intercept i US Right to Knov, mnogo istraživačkog rada Emili Kopp je posvećeno ovome , a sada je Specijalni podkomitet za pandemiju koronavirusa potpuno zbunjen.

Dakle, Sjedinjene Države se mogu naći u obavezi da nadoknade svetu za svoje postupke.

Danas znamo da je Nacionalni institut za zdravlje postao istraživačka ruka vojne i obaveštajne zajednice. Ministarstvo odbrane finansiralo je rad jedinice dr Entonija Faučija i Nacionalnog instituta za alergije i infektivne bolesti.

Napravljeni su razvoji za biološki rat i bioodbranu, kao i za zaštitu od biološkog ratovanja ili slučajnog laboratorijskog oslobađanja patogena.

Problem je u tome što je Gain of Function (GoF) bio program laboratorijskih eksperimenata koji su imali za cilj genetski menjanje patogena. Prema javnim dokumentima, svako takvo istraživanje je opasno čak i u teoriji sa mogućnošću napuštanja laboratorije.

Ovu mogućnost je direktno izneo dr Robert Redfild, vojni virolog koji je kasnije postao direktor Centra za kontrolu bolesti (CDC) na početku pandemije.

Kako je GoF napredovao, istraživači su povećali nivoe bezbednosti na BSL-3 ili BSL-4. Radna grupa koju podržava NIH (EcoHealth Alliance) predložila je premještanje nekih svojih istraživanja o poboljšanju funkcije na Institut za virusologiju Vuhan (VIV).

Međutim, to je i dalje bila studija "SAD" - naučnici su dobijali stalna sredstva NIH-a za sprovođenje programa DEFUSE.

 

 

Prva epidemija zabeležena je u Vuhanu krajem 2019. godine, a povezana je, prema virolozima, sa činjenicom da se SARS-CoV-2 najverovatnije pojavio kao rezultat „istraživanja o jačanju funkcija korona virusa".

Istovremeno, rukovodstvo američkog Nacionalnog instituta za zdravlje, uključujući direktora Frensisa Kolinsa i direktora NIAID-a Entonija Faučija, pokušalo je da to sakrije i promoviše ideju o prirodnom poreklu virusa.

Počeli su razgovori o krivici Kine. Iako je CIA, koja je istraživala epidemiju, zaključila da je SARS-CoV-2 najverovatnije nastao u laboratoriji.

- Na kraju je postalo jasno da je virus rezultat istraživačkog programa GoF-a, što je dovelo do stvaranja opasnog soja, a potom i do svetske pandemije. Smrt i gubici su na kraju iznosili milione i milijarde - navodi se u memorandum.

Laboratorijsko poreklo COVID-19 koje finansira SAD bio je daleko najznačajniji slučaj velikog nemara vlade u svetskoj istoriji.

Prema Saksu, ne može se isključiti da američka vlada nastavlja da finansira programe „bioodbrane" do danas.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

"Padobranski TRIATLON 2024" održan u Grčkoj - "Balkanski Skok Prijateljstva 2024" održaće se od 15-19 maja u Beogradu (FOTO)
Društvo

"Padobranski TRIATLON 2024" održan u Grčkoj - "Balkanski Skok Prijateljstva 2024" održaće se od 15-19 maja u Beogradu (FOTO)

Tokom vikenda, 20. i 21. aprila 2024. godine, na aerodromu Hortero „Aeroporu MOKKA“ Sidirokastro u Seresu održan je „Padobranski TRIATLON 2024.“ (padobranstvo - trčanje na jednu milju i gađanje), veze specijalnih snaga, komandosa, padobranaca, dok će se Balkanski Skok Prijateljstva 2024 godine održati od 15-19 Maja 2024. godine na Sportskom Aerodromu Lisičji Jarak u Beogradu.

28.04.2024

08:11

TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!
Live TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!

Geopolitički svet je sve uzburkaniji. Verovatno Srbija treba da bude veličine Gaze da bi bila dovoljno mala. U svetu ima mnogo prekombinovanja. Dešava se nešto što će prave rezultate dati tek za pet godina. O domaćoj politici, ali i o poseti Blinkena Bliskom Istoku govorili su u "Info večeri" Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke i Jovana Stojković iz pokreta Živim za Srbiju.

27.04.2024

22:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija