• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

22.03.2024

16:36

Predviđanja su strašna, 100.000 Rusa čeka signal iz Kremlja! Ukrajina upozorila Evropu: Vi ćete biti sledeći ako...

printscreen tv Front/EPA

Vesti

Predviđanja su strašna, 100.000 Rusa čeka signal iz Kremlja! Ukrajina upozorila Evropu: Vi ćete biti sledeći ako...

Podeli vest

Ukrajinski potpukovnik Oleksandr Pavljuk, komandant kopnenih snaga Ukrajine, rekao je da Rusija formira novi kontingent snaga koji se sastoji od više od 100.000 vojnika i da bi Rusi ovog leta mogli da pokušaju da krenu u ofanzivu duž dela ukrajinskog fronta.

Pavljuk je ovo rekao u intervjuu za informativni program nacionalne ukrajinske televizije.

- Ruski planovi su nam potpuno nepoznati. Možemo se osloniti samo na informacije koje su podelili. Oni formiraju grupu od preko 100.000 vojnika, ali ne nužno za novu ofanzivu. Možda će popuniti jedinice koje gube borbenu sposobnost - rekao je Pavliuk.

Ali on je dodao da je „moguće da će do početka leta imati dovoljno snaga za izvođenje ofanzivnih operacija u jednom pravcu“.

"Ova predviđanja su strašna"

- Ova predviđanja su strašna. Učinićemo sve da neprijatelju nanesemo što više gubitaka i učinićemo sve da ga primoramo da angažuje sve svoje resurse. Ali spremamo se i za drugačiji rasplet situacije.  - rekao je ukrajinski general.

Pavljuk je podsetio da Ukrajina trenutno nema vazdušnu nadmoć, što omogućava Rusima da pokrenu destruktivne vazdušne udare na položaje ukrajinskih branilaca.

Komandant ukrajinske vojske rekao je da su partneri u Evropi dobro svesni posledica poraza Ukrajine u ratu: „Ako ne uspemo da zadržimo ruske snage u Ukrajini, sledeća na redu će biti zemlja NATO-a“, rekao je on.

Prema njegovim rečima, Rusi nastavljaju da sprovode ofanzivne operacije na linijama fronta i granatiraju gradove koji se nalaze u blizini fronta.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija