• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

23.03.2024

13:35

(VIDEO) Udarno! "Platiće svako ko stoji iza leđa terorista!" Obraćanje Putina nakon masakra u Moskvi!

Reuters

Vesti

(VIDEO) Udarno! "Platiće svako ko stoji iza leđa terorista!" Obraćanje Putina nakon masakra u Moskvi!

Podeli vest

Ruski predsednik Vladimir Putin obratio se javnosti povodom terorističkog napada u Moskvi, rekavši da će Rusija kazniti sve odgovorne za smrt civila!

Takođe je naveo i da su uvedene dodatne antiterorističke i antidiverzione mere u Podmoskovlju i u drugim regionima Ruske Federacije.

Putin je ono što se dogodilo u Krokusu nazvao krvavim i varvarskim terorističkim napadom, rekavši da su "desetine mirnih, nevinih ljudi postale žrtve terorističkog napada u Krokusu".

- Kao nekad nacisti, zamislili su da izvrše demonstrativno pogubljenje. Svi izvršioci, organizatori i naručioci snosiće kaznu, ko god da su. Kaznićemo svakog ko stoji iza leđa terorista, ko je spremao taj udar po Rusiji i po našem narodu - rekao je Putin.

On je izrazio zahvalnost ekipama Hitne pomoći, vatrogascima i spasiocima koji su učinili sve da spasu živote ljudi.

Ruski predsednik izrazio je saučešće svima koji su izgubili porodicu i prijatelje, a 24. mart proglasio danom nacionalne žalosti.

- Najvažnije je sada da ne damo svima onima koji su odgovorni za ovaj zločin, da naprave dodatne zločine. Žrtve terorističkog napada su bili naši sunarodnici, između ostalog, deca, žene i omladina. Izražavam svima iskreno saučešće, svima koji su izgubili svoje bliske - kazao je.

Putin je istakao da su sva četvorica terorista, koja su učestvovala u napadu u Moskvi, uhapšena. On je potvrdio da su napadači na Krokus krenuli ka Ukrajini, gde im je bio pripremljen "prozor".

- Istražne i agencije za sprovođenje zakona učiniće sve da utvrde sve detalje terorističkog napada u Krokusu, sve ćemo identifikovati i kaznti - rekao je Putin.

Putin je rekao i da građani Rusije veoma dobro znaju šta je pretnja terorizma, te da Moskva računa na saradnju sa svim državama koje dele ovu bol.

- Ovo nije prvi put da Rusija prolazi kroz teške izazove, međutim, ona je uvek izlazila još jača. Tako će biti i sada rekao je Putin i dodao da teroriste čeka nezavidna sudbina – odmazda i zaborav.

 

Prema najnovijim podacima, najmanje 143 osobe, među kojima troje dece, je poginulo, a minimum 100 ranjeno. Strahuje se da će brojevi biti veći jer je 60 hospitalizovanih u jako teškom zdravstvenom stanju.

Podsetimo, teroristi, njih šestorica, kako se nezvanično tvrdi, upali su u koncertnu dvoranu Krokus siti Hol u centru Moskve i otvorili vatru na ljude koji su se tamo zatekli.

Nepoznati napadači upali su u prizemlje otvorili vatru iz automatskog oružja nakon čega su bombu koja je izazvala požar usled kog je izgorela cela zgrada.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Udario devojčicu trotinetom na pešačkom prelazu u Batajnici! Tinejdžerka zadobila teške povrede opasne po život!
Hronika

Udario devojčicu trotinetom na pešačkom prelazu u Batajnici! Tinejdžerka zadobila teške povrede opasne po život!

Ovlašćena službena lica Ministarstva unutrašnjih poslova Direkcije policije Policijske uprave za grad Beograd Uprave saobraćajne policije SPI za uviđaje saobraćajnih nezgoda, su po nalogu Trećeg osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu, 27. aprila ove godine odredila zadržavanje u trajanju od 48 sati Č.L. (21) zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja.

28.04.2024

13:31

Sport

Željko je tu, a šta će biti sa ekipom? KK Partizan čeka burno leto, evo ko sigurno ostaje!
Partizan

Željko je tu, a šta će biti sa ekipom? KK Partizan čeka burno leto, evo ko sigurno ostaje!

Košarkaški klub Partizan u subotu je uradio najvažniji posao u ovoj sezoni, pošto je zadržao trenera Željka Obradovića na još minimum dve godine! Kako je proslavljeni stručnjak i sam rekao, ekipu sada čekaju izazovi i borba za preostala dva trofeja, u ABA ligi i u Superligi Srbije, a onda i jednako bitan posao vezan za narednu sezonu, a to je sklapanje tima koji će biti konkurentan na najjačoj evropskoj sceni.

28.04.2024

12:30

Piksi oduševljen Vlahovićem! Nikad nije bio spremniji, biće ovo njegovo EP! (FOTO)
Fudbal

Piksi oduševljen Vlahovićem! Nikad nije bio spremniji, biće ovo njegovo EP! (FOTO)

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Dragan Stojković Piksi (59) nahvalio je Dušana Vlahovića (24) kao nikad ranije! Kormilar našeg nacionalnog tima u intervjuu za čuveni italijanski list "Gazeta delo Sport" govorio je o formi napadača Juventusa i tom prilikom istakao da očekuje da naredni šampionat Evrope obeleži upravo sjajni centarfor.

28.04.2024

11:00

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija