• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

23.03.2024

09:16

Napad u Moskvi je delo Amerike, ona je majka i otac terorizma! Terorizam je uvek geopolitički instrument! (VIDEO)

Maša Banđur

Vesti

Napad u Moskvi je delo Amerike, ona je majka i otac terorizma! Terorizam je uvek geopolitički instrument! (VIDEO)

Podeli vest

Kremlj je saopštio da je Rusija sada u stanju rata i da "svi to treba da shvate". To je počelo kao specijalna vojna operacija, ali čim se tamo formirala gomila, kada je kolektivni Zapad postao učesnik u njoj na strani Ukrajine, to je postao rat za Ruse - rekao je portparol Kremlja Dmitrij Peskov. Na tu temu, u emisiji "Info jutro" za Informer TV govore Danka Nešović, direktorka PEP akademije za avijaciju i Vladimir Kljajić, predsednik organizacije Mladi za inovacije.

Direktorka PEP akademije za avijaciju Danka Nešović poručuje da se tokom ratnog stanja može očekivati sve, uključujući i ovakve napade.

- Nismo mogli da pretpostavimo da će se dogoditi nešto ovako, ali budući da je u toku ratno stanje, možete očekivati sve. Amerika je 7. marta upozorila svoje građane na mogućnost terorističkog akta, ali nije navela svoje izvore te informacije. Bela kuća se ogradila od napada. Svi su se manje-više ogradili i osudili taj događaj. Rusija ima odlične specijalne službe, koje su sprovodile operacije po svetu. Pitanje je koliko novih terorističkih napada ovo može izazvati, pa je logično da i Interpol hoće da se uključi u istragu - navela je Nešović.

Foto: Masha Bandjur

Vladimir Kljajić

Predsednik organizacije Mladi za inovacije Vladimir Kljajić ističe da je i Rusija sad na meti islamskih ekstremista.

- Najviše su zakazale bezbednosne službe. Rusija je ušla u korpus zapadnih država koje su na meti ISIS-a. Bilo je stvarno puno teorija zavere, da terorizam ne postoji i da je to maslo zapadnih medija. Treba se boriti protiv terorizma, ali optuživati Zapad da stoji iza napada bez dokaza je previše - poručuje Kljajić.

Foto: Foto: Miloš Rafailović

Dževad Galijašević

U emisiju se uključio i Dževad Galijašević, stručnjak za međunarodni terorizam i bezbednost.

- Ja sam na vašoj TV pre desetak dana to najavio. Kada ISIS preuzme odgovornost putem vlastitih medija, onda je jasno kome oni pripadaju. Teško je tražiti krivca. Kada vi izaberete strategiju u kojoj želite da lokalizujete rat, a da ostali deo države to ne oseti, onda je ovo cena takve političke odluke. Da rat traje dugo, a da se u državi održava privid da se rat ne vodi. Terorizam zahteva pripremu, planiranje, izbor izvršioca, određivanje meta, logistiku i planove. Terorizam je uvek geopolitički instrument. Amerika je i majka i otac terorizma. Ukoliko analizirate izvršioce, videćete da je reč o Tadžikistancima. Njih u Avganistanu živi 11 miliona. Bili su jezgro američke vojske tamo i sarađivali s njima. Ovo je američko delo bez obzira na to da li su operativne pripreme vršene u Ukrajini. Ima veze sa ratom u toj državi. Teroristi su američki resurs - poručio je Galijašević.

Kompletno gostovanje pogledajte u video-snimku ispod:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija