• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

23.03.2024

17:31

Svi privedeni napadači u Moskvi su stranci: Oglasio se MUP Rusije! (VIDEO)

EPA

Vesti

Svi privedeni napadači u Moskvi su stranci: Oglasio se MUP Rusije! (VIDEO)

Podeli vest

Ministarstvo unutrašnjih poslova Ruske Federacije saopštilo je danas da su svi privedeni u slučaju smrtonosnog napada u dvorani Krokus stranci, ne navodeći čiji su državljani.

Iz video snimka dela saslušanja poznato je kako izgledaju tri od četiri napadača, a poznata su i četiri imena - Faridun Šamsudin, Abdulo, Muhamed (prezimena nisu navedena) i Radžab Alizadeh, prenosi RIA Novosti.

Svi pritvorenici na objavljenom video snimku izuzetno slabo govore ruski (ili se pretvaraju da slabo govore), a jedan od njih komunicira sa operativcima preko prevodioca na tadžičkom, navodi ruska agencija.

Sudeći po izjavi uhapšenog Fariduna Šamsudina, teroristički napad je izveden "za novac".

U napadu izvršenom u dvorani Krokus, jednom od najgorih terorističkih napada u modernoj istoriji Rusije, ubijeno je 133 ljudi, uz veliki broj ranjenih, saopšteno je ranije danas iz ruskog Istražnog komiteta.

Akcija naoružane grupe je bila dobro pripremljena i osmišljena kako bi broj žrtava bio što veći, preneli su ruski mediji.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija