• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Fakti

26.03.2024

17:11

Ukrajinska vojska sprema puč u Kijevu, Putin ih je ranije pozvao da sruše Zelenskog! Da li su ga najzad čuli?

Reuters

Vesti

Ukrajinska vojska sprema puč u Kijevu, Putin ih je ranije pozvao da sruše Zelenskog! Da li su ga najzad čuli?

Podeli vest

Ukrajinski vojnici ozbiljno razmatraju zauzimanje Vrhovne Rade u Kijevu jer nisu zadovoljni državnim rukovostvom, saopštava informativna agencija Don 24 pozivajući se na izvor RIA Novosti. To shvataju i kabineta predsednika Ukrajine Volodimira Zelenskog.

Izvori agencije RIA Novosti tvrde da su ruske specijalne službe dobile prepisku "iz poverljivih izvora".

U njoj, citiramo, stoji "predstavnici elitnih jedinica OSU, službe bezbednosti Ukrajine i nacbataljona ozbiljno razmatraju varijante zbacivanja aktuelne vlasti i komande OSU. U planu im je da formiraju radikalnu stranku sa "ratnim krilom". 

RIA Novosti navodi delove prepiske. Na njemu učesnici razmatraju brz državni udar i osvajanje vlasti. Smatraju da će ih narod podržati ako uspeju da obezbede podršku armije. 

U prepisci je bilo 111 učesnika. I to nisu đaci rumenih obraza, već profesionalne ubice, banderovci koji su učestvovali u realnim borbama, ranjavani i bili zarobljavani.

Ti ljudi jasno izražavaju nezadovoljstvo radom Zelenskog i Sirskog, novog komandanta OSU, koji je na toj dužnosti zamenio Valerija Zalužnog. 

- Suštinski treba zameniti Zelenskog, a ne Zalužnog - navode pučisti. 

Podsetimo, predsednik Rusije Vladimir Putin još u februaru 2022. godine, na operativnom savetovanju sa članovima Saveta bezbednosti RF na kojem se razgovaralo o denacifikaciji i demilitarizaciji Ukrajine, obratio se i ukrajinskim vojnicima sa pozivom da se ne potčinjavaju zločinačkim naredbama nacionalista i da vlast preuzmu u svoje ruke. 

Da li su ga konačno čuli?


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!
Live TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!

Geopolitički svet je sve uzburkaniji. Verovatno Srbija treba da bude veličine Gaze da bi bila dovoljno mala. U svetu ima mnogo prekombinovanja. Dešava se nešto što će prave rezultate dati tek za pet godina. O domaćoj politici, ali i o poseti Blinkena Bliskom Istoku govorili su u "Info večeri" Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke i Jovana Stojković iz pokreta Živim za Srbiju.

27.04.2024

22:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija