• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

27.03.2024

10:40

(VIDEO) Dramatične vesti iz Rusije! FSB se hitno oglasio: Masakr je samo početak, Ukrajina isplanirala još strašnije stvari!

Shutterstock, Reuters

Vesti

(VIDEO) Dramatične vesti iz Rusije! FSB se hitno oglasio: Masakr je samo početak, Ukrajina isplanirala još strašnije stvari!

Podeli vest

FSB je pozvao stanovnike Volgograda da sprovedu preventivne razgovore sa svojom decom. Kako je saopšteno iz resora, poslednjih dana ukrajinski provokatori masovno kontaktiraju sa školarcima i pokušavaju da ih ubede da izvrše teroristički napad.

Slična situacija se primećuje u svim regionima Rusije. Posebno su postali aktivni u telefoniranju i pisanju školarcima, sa alternativnih brojeva.

Ukrajinski huškači ubeđuju svoje žrtve da izvrše teroristički napad u školi, tržnom centru ili na železničkoj stanici za veliku sumu novca, navode ruski mediji.

"Nepoznati ljudi pišu mladima na Telegramu i traže snimanje „kao u Krokusu“, ali u jednoj od lokalnih škola. Obećavaju da će dobiti opremu i novac, što sugeriše da je na teritoriji DNR ostalo dosta „uspavanih“ sabotera koji imaju slobodan pristup oružju", pišu RIA novosti.

Sputnjik prenosi da su nepoznate osobe nudile su tinejdžerima u DNR preko Telegrama da za milion i po rubalja dignu u vazduh školu u Novoazovsku. To je za ruski portal rekao jedan od učenika, a potvrdili su i pedagozi i aktivisti "Narodnog odreda" koji su se tim povodom i obratili policiji.

 

 

Kako navodi RIA, nakon terorističkog napada u Podmoskovlju, ukrajinski regruti su postali aktivniji i počeli su sve češće da gađaju školarce.

"Neki od njih su se i desili, a deca za malu nagradu uništavaju svoje živote - kao što se desilo sa 14-godišnjim tinejdžerom u Sankt Peterburgu, koji je uhapšen nakon što je zapalio kabinet za štafete. Sada mu preti velika zatvorska kazna", navodi ruska agencija.

Snage bezbednosti Rusije pozivaju odrasle da budu oprezni u reagovanju na takve „ponude“. Oni mole roditelje da razgovaraju sa decom i objašnjavaju im da ne bi trebalo da komuniciraju telefonom ili instant mesindžerom sa nepoznatim ljudima, posebno ako ih podstiču na teroristički napad. FSB traži od Rusa da odmah obaveste policajce o takvim slučajevima.

Ranije su NovostiVolgograda.ru objavile da su posle terorističkog napada na Krokus, Volgograd i region ponovo doživeli talas lažnih dojava o bombama u tržnim centrima i školama.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici
Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici

Gostujući u jutarnjem programu televizije Prva, Aleksandar Vulin je kazao da se 2. juna odlučuje o budućnosti Srbije, te da nije reč o lokalnim izborima koji se samo tako zovu. Vulin je kazao da na ovim izborima hoće da slome kičmu Vučiću da bismo se odrekli Republike Srpske, Kosova i Metohije, da bismo priznali da smo genocidan narod i uveli sankcije Rusiji.

27.04.2024

12:39

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija