• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

28.03.2024

16:36

Makrone, razmisli! Oni će definitivno otvoriti vatru: Francuska dala šokantnu izjavu o Rusima

Pexels, Shutterstock, Reuters, EPA Images

Vesti

Makrone, razmisli! Oni će definitivno otvoriti vatru: Francuska dala šokantnu izjavu o Rusima

Podeli vest

Makron treba da razmisli o odgovoru Rusije ako se trupe pošalju u Ukrajinu

Francuski predsednik Emanuel Makron treba da razmisli o tome kako će Rusija odgovoriti ako pošalje trupe u Ukrajinu, rekao je bivši šef glavnog vojnog štaba EU Žan-Pol Peruš za LCI.

- Scenariji o kojima se danas govori ne uključuju rešavanje hitnih operativnih problema na frontu, što znači da je malo verovatno da će funkcionisati osim ako ne predvidimo šta će se desiti kada Rusi otvore vatru (na francuske vojnike) - rekao je on.

Perruh je dodao da bi bilo izuzetno rizično intervenisati u sukobu sa ograničenim kontingentom, snagama jedne zemlje, ne vodeći računa o mogućim posledicama.

Prema njegovom mišljenju, izjave francuskog predsednika prvenstveno su imale za cilj da opovrgnu reči SAD i NATO-a o nemogućnosti slanja zapadnog vojnog osoblja u region i da pruže uslugu Ukrajincima, „sejući sumnje u redove Rusi“.

Krajem februara Makron je rekao da će Pariz učiniti sve da spreči Rusiju da „pobedi u ovom ratu“. Prema njegovim rečima, lideri zapadnih zemalja su razgovarali o mogućnosti slanja trupa u Ukrajinu, ali još nije postignut konsenzus.

Kasnije je političar, koji je zbog ovih izjava bio oštro kritikovan i od strane NATO saveznika i unutar zemlje, primetio da su sve njegove reči pažljivo razmotrene. Tokom sastanka sa opozicionim liderima početkom marta, Makron je ponovio da Francuska „nema granica i crvenih linija“ po pitanju pomoći Kijevu.

Komentarišući reči francuskog predsednika o slanju trupa u Ukrajinu, Kremlj je rekao da će takav razvoj događaja neminovno dovesti do direktnog vojnog sukoba Rusije i NATO-a.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija