• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

10.04.2024

22:56

Uzbuna! Zelenski obelodanio plan! Napad dronom na Kursk

Tanjug/AP

Vesti

Uzbuna! Zelenski obelodanio plan! Napad dronom na Kursk

Podeli vest

Rat u Ukrajini, 777. dan.

Nove informacije o bombardovanju u Odesi

U ruskom raketnom napadu na oblast Odese poginule su četiri osobe, uključujući 10-godišnju devojčicu, a povređeno je još sedmoro ljudi, saopštio je guverner Odeske oblasti Oleg Kiper.

"Rusija je napala Odesku oblast balističkim raketama Iskander-M od 18 do 18.30 po lokalnom vremenu", rekao je Kiper ne precizirajući koliko je raketa pogodilo region, prenosi Kijev independent.

Među povređenima je bio i muškarac u teškom stanju kome su amputirani donji udovi. U napadu su oštećeni transportna infrastruktura i kamioni, navodi Kiper.

U Odesi je u toku dana prijavljeno više eksplozija, a saobraćajna infrastruktura je jutros dva puta pogođena, pri čemu su dva zaposlena povređena, saopštile su Južne odbrambene snage.

Zelenski obelodanio „plan“

Kijev priprema plan nove kontraofanzive u koji želi da uključi i rušenje Krimskog mosta, izjavio je ukrajinski predsednik Vladimir Zelenski.

U intervjuu za nemački list „Bild“, ukrajinski lider je rekao da Kijev ima novi plan kontraofanzive. Upitan da li to uključuje, na primer, rušenje Krimskog mosta ove godine, Zelenski je potvrdno odgovorio.

Bombardovana transportna infrastruktura u Odesi

Transportna infrastruktura u Odeskoj oblsti bila je meta današnjih gađanja ruske vojske, a prema navodima ukrajinskih medija, oštećena je i jedna benzinska pumpa.

Takođe, ukrajinski mediji su javili i da je u Odeskoj oblasti odjeknulo više eksplozija.

Uzbuna za vazdušnu opasnost širom istočne Ukrajine

Uzbuna za vazdušnu opasnost proglašena je u četiri istočne ukrajinske regije, u Harkovskoj, Poltavskoj, Kirovogradskoj i Dnjepropetrovskoj oblasti, saopštilo je ukrajinsko Ministarstvo za digitalnu transformaciju.

Kaok se navodi, sirene za vazdušnu opasnost oglasile su se u 17.25 po lokalnom vremenu, a za sada nema informacija o metama gađanja i o nanetoj šteti ukrajinskim vojnim i energetskim objektima.

Napad dronom na Kursk, među poginulima i deca

Tri osobe, uključujući dvoje dece, poginule su danas kada je ukrajinski dron pogodio automobil u selu Apanasovka u ruskoj Kurskoj oblasti, rekao je regionalni guverner Roman Starojt.

„Ukrajinski bespilotni avion bacio je eksplozivnu napravu na civilni automobil u selu Apanasovka, okrug Korenevski, poginulo je troje ljudi koji su se u tom trenutku nalazili u automobilu, uključujući dvoje dece“, napisao je on na Telegram kanalu, prenosi RIA.

Ukrajinske oružane snage redovno granatiraju ruske pogranične teritorije, izvode udare bespilotnim letelicama i sprovode sabotaže. 

Amerika uvela izvozna ograničenja za tri ruske kompanije

SAD su uvele izvozna ograničenja protiv ruskih organizacija „Aerosila“, „Delta aero“ i“ODK Star“, saopštilo je američko Ministarstvo trgovine.

Na istoj „crnoj listi“ SAD je i šest kompanija iz Kine i dve iz UAE.

Rusija uvela sankcije protiv 22 predstavnika britanske vlasti i IT sektora

Rusija je kao odgovor na zapadne sankcije uvrstila u svoj spisak sankcija 22 predstavnika organa vlasti, osobe iz IT sfere i sa tržišta pravnih usluga Velike Britanije, navodi se u saopštenju Ministarstva spoljnih poslova Rusije.

„Konstatujemo nastavak agresivnog antiruskog kursa vlade Velike Britanije, u okviru kojeg London daje zadatke da se našoj zemlji nanese ‘strateški poraz na bojnom polju', aktivno primenjujući mehanizam sankcija i sprovodeći subverzivnu informativno-propagandnu kampanju“, piše u saopštenju ruskog Ministarstva.

Kako Ministarstvo ističe, među njima su saradnici britanskih kompanijama, i kompanija „Mikro fokus“, koja ukrajinskoj policiji i vojsci obezbeđuje usluge u sferi sajber zaštite, a koja je neophodna u procesu prikupljanja podataka. Cilj prikupljanja podataka je da se napadne ruska vojska i infrastruktura.

Napeta situacija oko Zaporoške nuklearke

Situacija oko Zaporoške nuklearne elektrane ostaje napeta, ukrajinske snage ne prestaju sa pokušajima da dronovima izvode napade na grad Energodar koji se nalazi u blizini, izjavila je za Sputnjik direktor za komunikacije nuklearne elektrane Evgenija Jašina.

 

Opa! Putin ubedljivo oduvao Bajdena! Objavljena neverovatna vest: Afrika, Bliski istok...

 

Peskov: Geopolitčke realnosti su se promenile

Geopolitičke realnosti su se promenile, Rusija ima nove regione i to mora da se uzme u obzir, izjavio je portparol Kremlja Dmitrij Peskov, komentarišući reči generalnog sekretara UN Antonija Gutereša o okončanju ukrajinskog sukoba uz očuvanje teritorijalnog integriteta Ukrajine.

 

Helikopter Mi-24 srušio se kod obale Krima, oglasilo se Ministarstvo odbrane Rusije!

 

Novi ruski napad

U Odesi su odjeknule eksplozije, javljaju lokalni mediji.

 

(VIDEO) Razaranje! Skupili brdo oružja da tuku Ruse, a onda... Objavljen stravičan snimak napada na severu Ukrajine!

 

Vazdušna uzbuna širom Ukrajine

Tokom jutra uzbuna za vazdušnu opasnost objavljena je u Dnjepropetrovskoj, Kirovogradskoj, Nikolajevskoj, Odeskoj, Poltavskoj, Harkovskoj i Čerkaskoj oblasti Ukrajine, kao i u delovima Zaporoške i Hersonske oblasti pod kontrolom Kijeva.

 

Udarno! Zelenski najavio novu veliku ofanzivu! Usledila hitna reakcija Moskve!

 

Dejstvuje ruska PVO

Ruski PVO sistemi su tokom protekle noći uništili pet ukrajinskih bespilotnih letelica iznad Brjanske oblasti, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

 

(VIDEO) Ovo morate videti! Rusi motorima izveli munjevit juriš! Ukrajinci počeli panično da beže, ništa slično ih dosad nije snašlo!

 

Šef Nikolajev: Rusi napali energetski objekat

Šef ukrajinske Nikolajevske oblasne vojne uprave Vitalij Kim saopštio je da je u sredu uveče oštećen objekat energetske infrastrukture u oblasti, a u regionu su uvedena isključenja struje.

 

(VIDEO) Apokalipsa! Rusiju razaraju biblijske poplave! Danas stigle još strašnije vesti!

 

Ruski avioni razaraju

Ruski avioni Su-25 „grač“ uništili su nevođenim raketama uporište Oružanih snaga Ukrajine na severodonjeckom pravcu, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

 

Šok u komšiluku! Bugari poslali granate Ukrajini, a oni ih bacili na - Bugare! Otkriveni detalji velikog skandala!

 

Oštećen energetski sistem Nikolajeva

Ruske snage pogodile su energetski sistem Nikolajeva, saopštio je za Sputnjik koordinator proruskih snaga u ilegali u Nikolajevu Sergej Lebedev.

On je precizirao da ne rade transformatori i trafo-stanice i da neki delovi nemaju struje.

 

(VIDEO) Počelo je! Rusi upali u novi grad! Sve mape pokazuju, i Nemci priznali: Putinova vojska već krenula na stambene četvrti!

 

Grupa "Jug" napada

Artiljerija grupe snaga „Jug“ izvela je sistemima BM-21 „grad“ udare na oblasti koncentrisanja Oružanih snaga Ukrajine na artjomovskom pravcu.

 

(VIDEO) Revolucija u ratovanju! Svet bruji o ruskom "letećem slonu"! Da li ovim mogu da zaustave najopasnije oružje na frontu?!

 

Uništeni ukrajinski minibusevi

Ruske snage su prenosivim raketnim sistemom „fagot“ grupe snaga „Dnjepar“ uništile četiri minibusa sa ukrajinskom pešadijom na desnoj obali Dnjepra u Hersonskoj oblasti, čime je sprečila rotaciju neprijatelja, saopštilo je rusko Ministarstvo odbrane.

 

(VIDEO) Ovako nešto nije viđeno na frontu! Rus pokušao nemoguće: Dron ga našao i krenuo u napad, a on...

 

Napad ruske artiljerije

Jurišne jedinice i tenkovi T-80BVM Drugog armijskog korpusa Južne grupe ruskih snaga su kod Časovog Jara uništile artiljerijske posade, utvrđenje i skladište municije Oružanih snaga Ukrajine, saopštilo je rusko Ministarstvo odbrane.

 

Strava i užas! Koga to Amerika šalje u Ukrajinu?! Ovakav horor još nije zabeležen! Rusi tvrde: Vrbuje ih FBI...

 

Grupa "Centar" obara dronove i rakete

Grupa ruskih snaga „Centar“ tokom proteklog dana je na avdejevskom pravcu oborila pet ukrajinskih dronova i raketa „hajmars“, saopštio je načelnik pres centra grupe Aleksandar Savčuk.

 

Nešto stravično se dogodilo u Ukrajini! Rusi šokirali saopštenjem: Bacili su je...

 

Ruska vojska zauzela naselje Pervomajsko u DNR

Naselje Pervomajsko u Donjeckoj Narodnoj Republici je oslobođeno, ruska vojska je podigla rusku zastavu na njegovoj teritoriji, saopštio je zamenik lidera DNR Jan Gagin.

 

 

 

 

Nije Putin! Ovaj čovek cilja Zelenskog! Rusi hitno upozorili lidera Ukrajine: Sprema mu se...

 

Hrvatska šalje PVO Kijevu

Hrvatska će u narednom periodu nastaviti da naoružava Ukrajinu, a u ime toga kao zamenu od Francuske će dobiti odgovarajući PVO sistem.

Prema još uvek nezvaničnim informacijama Hrvatska će do kraja aprila meseca predati svoje PVO sisteme za male visine „Strijela 10 CRO“ i sa pripadajućim raketama u verziji 9M37 od kojih su neke modifikovane, a u zamenu za pokrivanje PVO sistema od Francuske će biti dobijena za sada nepoznata količina sličnog PVO sistema Crotale NG (New Generation).

 

Šok za Ukrajinu! Potpuni poraz na frontu! Britanci objavljuju alarmantne vesti: Svet nije spreman za katastrofu ovih razmera!

 
Zelenski sa šefom Harkovske oblasti

Predsednik Ukrajine Vladimir Zelenski održao je sastanak o protivvazdušnoj odbrani kritične infrastrukture i funkcionisanju energetskog sistema Harkovske oblasti.

 

Ceo svet se smeje! Na šta spade "moćni" Zapad! Pošli da pomognu Ukrajini protiv Putina, a onda...


Nema mobilizacije u Rusiji

U Rusiji u maju neće biti mobilizacije "ni pod kojim uslovima", rekao je danas šef komiteta Državne dume za odbranu Andrej Kartapolov u komentaru za rusku globalnu mrežu RTVI.

- Ni pod kojim uslovima neće biti mobilizacije u maju. Mobilizacija je prošla faza, rekao je Kartapolov - preneo je Moskovski komsomoljec.

 

Blinken: London pomaže Kijevu da proizvede svoje odbrambene proizvode

Britanske odbrambene kompanije pomažu Ukrajini da proizvodi svoja sredstva za odbranu, izjavio je američki državni sekretar Entoni Blinken na pres konferenciji nakon sastanka sa ministrom spoljnih poslova Velike Britanije Dejvidom Kameronom.

-Postoje velike britanske odbrambene kompanije, koje otkrivaju kancelarije i nastavljaju da rade zajedno sa našim ukrajinskim prijateljima, pomažući Ukrajini da proizvodi svoja odbrambena sredstva, podvukao je on.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!
Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je da je razgovor između vlasti i opozicije lekovit za parlament, a da je pristojan dijalog političkih stranaka koje drugačije misle nešto što političari duguju svim građanima Srbije, bez obzira na to da li su oni glasali za vlast, opoziciju ili možda nisu uopšte izašli na izbore.

30.04.2024

09:48

Vesti

TV

Kurti ima ogromnu podršku Albanaca zbog ugnjetavanja Srba! Da li treba da napustimo Savet Evrope ako tamo budu primili lažnu državu?
Live TV

Kurti ima ogromnu podršku Albanaca zbog ugnjetavanja Srba! Da li treba da napustimo Savet Evrope ako tamo budu primili lažnu državu?

Šiptarski ekstremisti predvođeni Kurtijem i Vjosom Osmani hoće da naprave novu Srebrenicu na Kosovu i Metohiji. Samo čekaju da se prizna sramna rezolucija i prihvatanje Kosova i Metohije u Savet Evrope da bi mogli da tuže Srbiju. Na ovu, ali i na druge važne teme u "Info večeri" govorili su Gavrilo Kovačević, predsednik opštine Zemun i Vladimir Kljajić, politikolog. Uživo u program putem vajber uključenja javio se pukovnik Milan Jolović koji je komentarisao moguće donošenje sramne rezolucije o Srebrenici.

30.04.2024

21:41

Žestok sukob u studiju Informera! Da li je Ukrajina propala kao država, ili Rusija potencijalno gubi rat? (VIDEO)
Live TV

Žestok sukob u studiju Informera! Da li je Ukrajina propala kao država, ili Rusija potencijalno gubi rat? (VIDEO)

Velika partija šaha se i dalje igra. Postavlja se pitanje čije figurice su u boljoj pozicji. O ratu u Ukrajini govorili su Na ovu temu u emisiji "Rat uživo" govorili su prof. dr Stevica Deđanski iz Centra za razvoj međunarodne saradnje i Darko Obradović, Forum za strateške analize. U program se, putem vajber uključenja, uživo uključio i analitičar prof. dr Sergej Boljevič.

30.04.2024

19:25

JOŠ TV VESTI

Hronika

Davio partnerku do smrti! Jazivo nasilje u Alibunaru: Muškarcu (39) preti zatvor do 15 godina
Hronika

Davio partnerku do smrti! Jazivo nasilje u Alibunaru: Muškarcu (39) preti zatvor do 15 godina

Više javno tužilaštvo u Pančevu je danas donelo naredbu o sprovođenju istrage protiv osumnjičenog D. B. (39) iz Alibunara zbog sumnje da je neutvrđenog dana u periodu od 27. aprila do 29. aprila ove godine primenom nasilja ugrozio telesni integritet svoje vanbračne partnerke D. S. (42) iz Jabuke tako što ju je u kući u kojoj su živeli u Alibunaru, u Ulici Save Munćana, šakama stegao za vrat usled čega je nastupila smrt oštećene, saopštio je MUP.

30.04.2024

19:02

Sport

Vinisijus posle preokreta Bajerna izvukao bod Realu
Fudbal

Vinisijus posle preokreta Bajerna izvukao bod Realu

Drama na "Alijanc areni", Bajern umalo do preokreta, ali je Vinisijus Žunior doneo izjednačenje Realu! Fudbaleri Bajerna odigrali su nerešeno sa Real Madridom 2:2 (0:1) u prvom meču polufinala Lige šampiona.

30.04.2024

22:52

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija