• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

09.04.2024

20:17

Kinezi zaprepašćeni! Nema mobilizacije! Rusi oslobodili Pervomajsko u DNR!

Tanjug/AP

Vesti

Kinezi zaprepašćeni! Nema mobilizacije! Rusi oslobodili Pervomajsko u DNR!

Podeli vest

Rat u Ukrajini – 776. dan.

Ko stoji iza pokolja u Moskvi?

Ruski istražni komitet saopštio je danas da je pokrenuo krivičnu istragu nakon apela nekih poslanika Državne dume koji su sugerisali, nakon terorističkog napada na koncertnu dvoranu Krokus u Moskvi u kojem je poginulo više od 130 ljudi, da su zvaničnici iz SAD i još nekih zapadnoevropskih zemalja bili umešani u finansiranje terorizma.

Nema mobilizacije u Rusiji

U Rusiji u maju neće biti mobilizacije "ni pod kojim uslovima", rekao je danas šef komiteta Državne dume za odbranu Andrej Kartapolov u komentaru za rusku globalnu mrežu RTVI.

-Ni pod kojim uslovima neće biti mobilizacije u maju. Mobilizacija je prošla faza, rekao je Kartapolov, preneo je Moskovski komsomoljec.

Ruska vojska oslobodila naselje Pervomajsko u DNR

Naselje Pervomajsko u Donjeckoj Narodnoj Republici je oslobođeno, ruska vojska je podigla rusku zastavu na njegovoj teritoriji, saopštio je zamenik lidera DNR Jan Gagin.

Kinezi zaprepašćeni! Šta se ovo dešava u Nemačkoj?! Amerika razvalila "motor Evrope": Da li je ovo pozadina rata u Ukrajini?!

 

Rajnmetal isporučuje dodatna vozila "marder"

Nemački odbrambeni koncern „Rajnmetal“ saopštio je da će Ukrajini ove godine isporučiti dodatnu partiju od 20 borbenih vozila pešadije „marder“ po nalogu nemačke vlade.
Vrednost narudžbine je nekoliko desetina miliona evra, precizirali su iz kompanije. U saopštenju na sajtu kompanije se dodaje da je naručena verzija borbenih vozila pešadije opremljena laserskim daljinomerima.

Ukrajinske snage već su dobile više od 100 „mardera“ u okviru direktnih isporuka i programa razmene, naglašava „Rajnmetal“.

 

Gotovo! Rusija preuzela kontrolu! Šokantan razvoj situacije: Ukrajina sada može samo da proglasi poraz!

 

Najvažnije iz novog brifinga ruskog Ministarstva odbrane:

Oružane snage Ukrajine izgubile su na donjeckom pravcu više od 480 vojnika, kao i artiljerijsko oruđe „krab“;

Oružane snage Rusije su tokom prethodnog dana poboljšale položaj duž linije fronta na južnodonjeckom pravcu, a ukrajinske snage izgubile su gotovo 110 vojnika;

Ruske snage uništile su ukrajinsko skladište municije na hersonskom pravcu;

Oružane snage Rusije su na donjeckom pravcu zauzele povoljnije položaje, uništile jedinice Oružanih snaga Ukrajine, uključujući kod Časovog Jara;

PVO Rusije je tokom prethodnog dana oborila 236 ukrajinskih dronova, protivbrodsku raketu „neptun“ i 5 „hajmarsa“;

Oružane snage Rusije poboljšale su taktički položaj i odbile 11 kontranapada Oružanih snaga

Ukrajine na avdejevskom pravcu. Ukrajinske snage izgubile su na ovom pravcu tokom proteklog dana gotovo 240 vojnika.

 

Ukrajinci, svi u rat! Objava komandanta vojske zaledila svet! Niko neće moći da izbegne horor ratnih dejstava!

 

Iscrpljene nemačke rezerve "patriota"

Nemačke rezerve PVO sistema „patriot“ u cilju moguće predaje Kijevu su iscrpljene, priznala je nemačka ministarka spoljnih poslova Analena Berbok.

- Nažalost, rezerve naših sistema ‘patriot’ praktično su iscrpljene i zato sam na sastanku šefova spoljnih poslova članica NATO-a još jednom stavila do znanja da je potrebna provera svih sistema ‘patriot’ u Evropi i svetu, kao i da će Berlin učiniti sve da dobije ove sisteme za Ukrajinu - poručila je Berbok.

Ona je dodala da Nemačka i njeni saveznici planiraju da prouče sve mogućnosti osnivanja posebnog fonda u tu svrhu.

Nemačka ministarka je, takođe, istakla da se nada da će na sastanku ministara spoljnih poslova G7 moći da budu date otvorene informacije o ovom pitanju.
 

 

Masakr! Rusi na radiju čuli engleski, pa raspalili iz sveg oružja! Grupa stranih plaćenika završila karijeru!

 

Rusi napali Dnjeprorzeržinsk

Ruske oružane snage pogodile su energetski sistem Dnjeprodzeržinska (sada Kamensko) u Dnjepropetrovskoj oblasti Ukrajine, izjavio je za Sputnjik koordinator nikolajevskog proruskog pokreta u ilegali Sergej Lebedev, pozivajući se na svoje kolege.

On je napomenuo da se u Dnjeprodzeržinsku nalazi mnogo preduzeća koja rade za vojnu industriju i mnogo skladišta, uključujući i skladišta goriva i maziva.

Takođe je dodao da su tokom noći ruske snage izvele napad na vojnu luku u gradu Očakov u Nikolajevskoj oblasti.

Lebedev je naveo i da je noćas uništeno mesto razmeštanja ukrajinskih snaga u centru Poltave.
Prema njegovim rečima, u Sumskoj oblasti ruske snage pogodile su štab teritorijalne odbrane, a pre toga su uništile raketni sistem i skladište municije.

 

Šok u Ukrajini! Pod okriljem noći pobegli iz Harkova! Rusi saznali detalje tajne evakuacije: Ovo su odneli...

 

Ruski PVO sistemi uništili raketu "neptun"

Ruski PVO sistemi uništili su protivbrodsku raketu „neptun“ iznad Crnog mora i četiri bespilotne letelice iznad Belgorodske i Voronješke oblasti, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

Protekle noći su presečeni pokušaji kijevskog režima da izvrši terorističke napade pomoću bespilotnih letelica avionskog tipa i protivbrodske rakete „neptun“ na objekte na teritoriji Rusije.

Dežurni PVO sistemi uništili su četiri ukrajinske bespilotne letelice iznad Belgorodske (dva drona) i Voronješke (dva drona) oblasti, dok je iznad Crnog mora uništena ukrajinska raketa, precizira se u saopštenju.

 

(VIDEO) Katastrofa! Rusi napadnuti na Baltiku! Drama u Kalinjingradu, gori moćni raketni brod!

 

Uragan uništava ukrajinske snage

Višecevni raketni sistemi „uragan“ grupe snaga „Istok“ uništili su tehniku ukrajinske vojske na donjeckom pravcu, saopštilo je rusko Ministarstvo odbrane.

U saopštenju se dodaje da je cilj je gađan paketom od 16 raketa na udaljenosti većoj od 30 kilometara.

 

(VIDEO) Francuzi nisu lagali! Ukrajinski oficir potvrdio najgore! NATO trupe spremne za pokret: Dobili tačan zadatak?!

 

Grupa "Jug" razorila američki "bredli"

Rusko borbeno vozilo pešadije BMP-3 grupe „Jug“ uništilo je američki „bredli“ i ljudstvo ukrajinskih snaga na artjomovskom pravcu, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

 

Gori Ukrajina! Evropa prelomila, doneta užasna odluka za Kijev! Posle ovog ništa više neće biti isto!

 

Uzbuna za vazdušnu opasnost

Uzbuna za vazdušnu opasnost tokom noći je objavljena u deset ukrajinskih oblasti: Vinickoj, Dnjepropetrovskoj, Kirovogradskoj, Lavovskoj, Nikolajevskoj, Odeskoj, Ternopoljskoj, Harkovskoj, Hmeljnickoj i Černovickoj.
 

 

Dramatične vesti iz Ukrajine! Zelenski sazvao hitan sastanak! Putinove trupe svakog časa mogu dobiti najstrašnije naređenje!

 

Napad na Časov Jar: Ruske vazdušno-kosmičke snage podržavaju napade, uništavajući neprijateljska utvrđenja (VIDEO)

Masovne udare na položaje Oružanih snaga Ukrajine (brigadu Azov?) izvode bombarderi koristeći FAB-250 vazdušne bombe.

 

 

Jurišna avijacija sa Su-25 takođe aktivno napada OSU avionskim projektilima S-8 i S-13, podržavajući dejstva 98. vazdušno-desantne divizije.

 

(FOTO) Napali su! Šokantna ruska diverzija u Odesi! Uništena ključna tačka, vojska Ukrajine doživela veliki udarac!

 

Rusi Iskanderima pogodili skladište dronova (VIDEO) 

Oružane snage Rusije izvele su napad „iskanderima“ u Zaporožju i uništili su skladište sa dronovima, kao i pogon za proizvodnju koje se nalazi pod kontrolom Kijeva, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

 

 

Napad je bio odgovor na pokušaj kijevskog režima da nanese štetu naftnoj industriji Rusije i energetskim objektima.

 

Ode sve! Amerika gurnula Evropu u ambis! Putin će je sada spaliti: EU zbog ovog poteza čekaju najstrašnije posledice!

 

Lancet – Smrt sa neba za tehniku OSU (VIDEO)

„Lancet“ grupe „Centar“ pogodio je artiljerijsku oruđe Oružanih snaga Ukrajine u pravcu Avdejevskog.

Ukrajinski vojnici su pokušali da pažljivo zakamufliraju svoje oružje u jednom od šumskih pojaseva, ali nisu uspeli. Otkrivena je posada - izletela je municija koja se nalazi.

 

 

 

Ovo čeka Ukrajinu?! Ni u najcrnjim snovima nisu sanjali! Putin ponavlja poznati scenario iz prošlosti?!

 

Avdejevski pravac: Napredovanje Oružanih snaga RF na širokom frontu (MAPA)

Zapadno od Avdejevke, ruske trupe izvode ofanzivne operacije u nekoliko sektora od Berdičija do Pervomajskog.

U oblasti Berdiči, OSU vrši bočni pritisak iz Novobahmutovke, u kontranapadu pešadijskih grupa uz podršku oklopnih vozila. Međutim, u ovom trenutku selo je skoro potpuno pod kontrolom ruskih oružanih snaga. Između Berdičija i Orlovke takođe je bilo moguće smanjiti „džep“ koji je nastao nakon prvih dana proboja u naseljena mesta.

Foto: Printscreen

 

Iz Orlovke, ruske jedinice su uspele da uđu u južnu periferiju Semjonovke: prema preliminarnim informacijama, preuzele su kontrolu nad najmanje polovinom sela. U isto vreme, OSU zadržava mogućnost snabdevanja svojih snaga palisadima duž autoputa O-0542 i jaruga na severu.

Zapadno od Tonjenjkija, ruske oružane snage su takođe mogle da napreduju u pravcu Umanskog, iako još nisu uspele da dođu do periferije naselja. Međutim, bez zauzimanja Semjonovke i napada sa Orlovke kroz blizinu autoputa S-051801, teško možemo očekivati početak borbi za Umanskoe.

Ruske trupe takođe napreduju u oblasti Pervomajskog. Sudeći po snimcima objektivne neprijateljske kontrole, Oružane snage Rusije su izvršile napad severno od Staroavdejevskog jezera na reci Vodjanaja i bore se za položaje severno od jezera Utjatnik, koji se nalaze na manje od kilometar od istočne periferije Netajlova.

 

Ode sve dođavola! Objavljen detaljan plan za smak sveta! Onaj koga direktno dezintegriše atomska bomba...




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!
Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je da je razgovor između vlasti i opozicije lekovit za parlament, a da je pristojan dijalog političkih stranaka koje drugačije misle nešto što političari duguju svim građanima Srbije, bez obzira na to da li su oni glasali za vlast, opoziciju ili možda nisu uopšte izašli na izbore.

30.04.2024

09:48

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Oduzimanje vozila pun pogodak! Načelnik Uprave saobraćajne policije Slaviša Lakićević o "super radarima", gledanju "kroz prste", električnim trotinetima...
Pravo u metu!

Oduzimanje vozila pun pogodak! Načelnik Uprave saobraćajne policije Slaviša Lakićević o "super radarima", gledanju "kroz prste", električnim trotinetima...

Privremeno oduzimanje vozila, mera koju smo počeli da sprovodimo od sredine februara ove godine, predstavlja pun pogodak i jednu od najozbiljnijih izmena u Zakonu o bezbednosti saobraćaja. Nismo očekivali da ćemo za vrlo kratko vreme oduzeti veliki broj vozila i čini mi se da će toga tek biti. Molim sve vozače da obrate pažnju na saobraćajne propise i ne dozvole sebi da u dužem vremenskom roku ostanu bez auta.

30.04.2024

13:21

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija