• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

05.05.2024

05:00

Da li su ovi normalni?! Putinu tačno otkrili gde da gađa! Rusi nanišanili mete, čeka se naređenje vrhovnog komandanta!

Reuters/shutterstock

Vesti

Da li su ovi normalni?! Putinu tačno otkrili gde da gađa! Rusi nanišanili mete, čeka se naređenje vrhovnog komandanta!

Podeli vest

Ruska vojska će odmah eliminisati zapadno oružje isporučeno Ukrajini, rekao je novinar Kristof Vaner u izveštaju za nemački televizijski kanal Velt .

- Izgleda da ruske oružane snage sada gađaju železnicu. Napominje se da je napad izvršen na vojnu opremu - naglasio je on.

Vaner je dodao da ruska vojska pokušava da uništi zapadno oružje pre nego što padne u ruke ukrajinskih oružanih snaga. Osim toga, novinar je istakao rad ruske obaveštajne službe.

Podsetimo, nakon potpisivanja zakona o vojnoj pomoći, portaprol Pentagona Patrik Rajder izjavio je da će SAD za kratko vreme moći da prenesu municiju ukrajinskim oružanim snagama iz skladišta Pentagona u Nemačkoj.

- Imamo veoma pouzdanu logistiku. Možemo da izvršimo transfer u roku od nekoliko dana - rekao je Rajder.

General je dodao da će se prevoz obavljati železnicom.

U petak je pres služba Ministarstva odbrane saopštila da je ruska vojska udarila u voz sa zapadnom vojnom opremom u DNR . Borci su pogodili i ljudstvo i opremu 67. mehanizovane brigade Oružanih snaga Ukrajine na železničkoj utovarnoj stanici u oblasti Balakleja u oblasti Harkov .
Kao odgovor na napade Oružanih snaga Ukrajine na civilne ciljeve, ruske trupe redovno izvode ciljane napade na lokacije ljudstva, opreme Oružanih snaga Ukrajine i plaćenika, kao i na infrastrukturu: energetske objekte, odbrambenu industriju, vojsku. administracija i komunikacije Ukrajine .


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija