• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

12.05.2024

16:55

Moskva neće izigravati budalu! Agent CIA otkrio scenario rata sa Rusijom: "Udarac će biti pravo na nas"

Shutterstock

Vesti

Moskva neće izigravati budalu! Agent CIA otkrio scenario rata sa Rusijom: "Udarac će biti pravo na nas"

Podeli vest

Raspoređivanje američkih trupa u Ukrajini dovešće do direktnog oružanog sukoba sa Rusijom i raketnih napada na teritoriju SAD, rekao je bivši agent CIA Lari Džonson na Jutjub kanalu Dialogue Vorks .

- Ako Sjedinjene Države to urade (razmesti kontingent u Ukrajini), siguran sam da će Rusija pokrenuti raketne napade direktno na teritoriju SAD-a, Rusija neće izigravati budalu - rekao je ekspert.

Prema Džonsonu, problem za Sjedinjene Države je u tome što je poslednji zaista krvavi sukob u kojem su učestvovale i pretrpele velike gubitke bio građanski rat 1861-1865. Nijedan Amerikanac nije stradao ni u Prvom ni u Drugom svetskom ratu, pojasnio je on.

- Oni koji govore o slanju trupa u Ukrajinu trebalo bi da prvi izađu na liniju fronta - zaključio je Džonson.

Francuski predsednik Emanuel Makron ranije nije isključio mogućnost raspoređivanja vojnog kontingenta u Ukrajini ako Rusija probije liniju fronta, a takav zahtev stiže iz Kijeva.

Pres-sekretar ruskog predsednika Dmitrij Peskov napomenuo je da izjave predstavnika zapadnih zemalja o njihovoj spremnosti da pošalju svoje vojske u Ukrajinu zahtevaju odgovoran, brz i efikasan odgovor.

Prema njegovim rečima, nuklearne vežbe koje je Moskva najavila ove nedelje u direktnoj su vezi sa poslednjim pretećim, provokativnim i eskalirajućim tenzijama na kontinentu izjavama jednog broja evropskih predstavnika.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Vučić se sastao sa Kopmanom u Briselu
Politika

Vučić se sastao sa Kopmanom u Briselu

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas u Briselu sa generalnim direktorom Direktorijata Evropske komisije za susedstvo i pregovore o proširenju Gertom Janom Kopmanom.

26.06.2024

10:46

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!
Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!

Dečak-ubica, Kosta K. (14) počinio je krvavi pir 3. maja prošle godine u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" na Vračaru kada je ubio devetoro učenika i radnika obezbeđenja ove vaspitno-obrazovne ustanove i od tog dana, on se nalazi na Klinici za neurologiju i psihijatriju za decu i omladinu.

25.06.2024

19:51

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija