• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

15.05.2024

18:59

Na najvećem mogućem nivou! Slovački parlament doneo odluku nakon atentata na premijera

Reuters

Vesti

Na najvećem mogućem nivou! Slovački parlament doneo odluku nakon atentata na premijera

Podeli vest

Slovački parlament otkazao je ove sedmice svoje sednice nakon pokušaja atentata na Fica

Slovački parlament će pojačati mere bezbednosti nakon što su ovonedeljni sastanci za atentat na premijera otkazani, navodi se u saopštenju zakonodavnog tela.

Pokušaj atentata na Fica dogodio se nakon povlačenja vlade u gradu Gandlova, 190 kilometara od Bratislave. Prema pisanju medija, Fico je zadobio jednu ranu u ramenu i dve u trbušnu duplju.

- Parlament, kao odgovor na oružani napad na slovačkog premijera Roberta Fica, pojačava mere bezbednosti - navodi se u poruci na sajtu parlamenta. Neki poslanici su nakon incidenta izrazili zabrinutost u vezi sa tim, biće preduzete i mere da se obezbedi njihova bezbednost. Parlamentarni sastanci su trenutno suspendovani i neće biti održani ove nedelje.

Fico se više puta protivio isporuci oružja Ukrajini , a takođe je izjavio da bi blokirao članstvo Ukrajine u NATO , jer bi to značilo početak trećeg svetskog rata. Prema Ficovim rečima, sukob u Ukrajini je počeo još 2014. godine sa „divljujućim ponašanjem ukrajinskih neonacista“, a Rusija je bila prevarena u uverenju da će NATO prestati da se širi.

Premijer se izjasnio i protiv slanja vojnog osoblja u Ukrajinu. Prema njegovim rečima, eventualno slanje NATO trupa u ovu zemlju dovelo bi do eskalacije sukoba. Fico je naveo i da Slovačka nije jedna od zemalja koje su zainteresovane da od Rusije prave neprijatelja.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

INFORMER SPECIJAL! Šta to zna Bajden i šta krišom sprema Trampu?
Live TV

INFORMER SPECIJAL! Šta to zna Bajden i šta krišom sprema Trampu?

Završena je prva debata između Bajdena i Trampa koji je pokazao sve Bajdenove negativne strane. Tramp je evidentno bio dominantan i odneo pobedu! Da li će Bajdenovi glasači promeniti mišljenje nakon prvog duela dva predsednička kandidata i koliko su realne šanse za Trampovu pobedu u specijalnoj emisiji govorili su Dejan Miletić, direktor Centra za proučavanje globaliacije i Ilija Kajtez, pukovnik u penziji. Tokom emisije uključivao se veliki broj drugih gostiju, kao i gledaoci Informer TV koji su rekli svoje mišljenje o ovoj temi.

28.06.2024

18:41

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija