• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

15.05.2024

17:59

Oglasio se sin napadača na Roberta Fica! Evo šta je rekao o ocu: "Reći ću vam..."

reuters/tanjug

Vesti

Oglasio se sin napadača na Roberta Fica! Evo šta je rekao o ocu: "Reći ću vam..."

Podeli vest

Premijer Slovačke Robert Fico ranjen je danas u pokušaju atentata u gradu Handlovi, pored Bratislave.

Fico je u teškom stanju prevezen u bolnicu i lekari se bore za njegov život. Napadač je uhapšen, a pojedini mediji navode da je reč o poznatom piscu Juraju Cintuli (71) iz Slovačke.

Na internetu su se pojavile tvrdnje svedoka da je prvo viknuo na Roberta Fica, koji mu je potom prišao da se rukuje. Zatim je pucao, a policija ga je odmah privela. Trenutno je u pritvoru, a slučaj je preuzela Nacionalna kriminalistička agencija.

Kako se navodi, pojedini mediji su kontaktirali sina osumnjičenog strelca, koji je rekao da je šokiran je situacijom. On je potvrdio da je otac imao pištolj u legalnom posedu.

- Apsolutno nemam pojma šta je otac nameravao, šta je planirao, zašto se to dogodilo - rekao je on. Na pitanje da li njegov otac gaji odnos mržnje prema Ficu, on je odgovorio: „Reći ću vam – nije glasao za njega. To je sve što mogu da kažem o tome”.

Čovek je negirao da je njegov otac ikada otvoreno pomenuo napad ili ubistvo političara. On je takođe negirao da je 71-godišnji muškarac psihijatrijski pacijent.

- Možda je došlo do kratkog spoja, ne znam. On je nasilniji, ali ne da bi završio na psihijatrji ili sličnim stvarima - rekao je sin.

Osumnjičeni je, kako se navodi, objavio je nekoliko zbirki poezije. U 2016, navodno je radio za privatnu službu obezbeđenja. Tada je, kako se tvrdi, i sam bio žrtva napada u tržnom centru u Levicama. U ranim večernjim satima, mlađi muškarac je ušao u prodavnicu, očigledno pod dejstvom narkotika, i napao ga.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Oglasio se Dalibor Jevtić: Uništeni venci i cveće koji su juče položeni na spomen obeležje stradalim meštanima Štrpca! (FOTO)
Politika

Oglasio se Dalibor Jevtić: Uništeni venci i cveće koji su juče položeni na spomen obeležje stradalim meštanima Štrpca! (FOTO)

Predsednik opštine Štrpce Dalibor Jevtić kaže da su nepoznati počinioci razbacali vence i cveće koje je on, zajedno sa potomcima ubijenih i predstavnicima Udruženja boraca, položio juče na spomen obeležje u mestu Rakanovac, u opštini Štrpce, gde je na Vidovdan 1944. godine streljano 46 meštana ove opštine među kojima i dvanaestoro dece

29.06.2024

11:16

TV

INFORMER SPECIJAL! Šta to zna Bajden i šta krišom sprema Trampu?
Live TV

INFORMER SPECIJAL! Šta to zna Bajden i šta krišom sprema Trampu?

Završena je prva debata između Bajdena i Trampa koji je pokazao sve Bajdenove negativne strane. Tramp je evidentno bio dominantan i odneo pobedu! Da li će Bajdenovi glasači promeniti mišljenje nakon prvog duela dva predsednička kandidata i koliko su realne šanse za Trampovu pobedu u specijalnoj emisiji govorili su Dejan Miletić, direktor Centra za proučavanje globaliacije i Ilija Kajtez, pukovnik u penziji. Tokom emisije uključivao se veliki broj drugih gostiju, kao i gledaoci Informer TV koji su rekli svoje mišljenje o ovoj temi.

28.06.2024

18:41

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Jokić nije ego manijak! Micić bez dlake na jeziku uoči OI!
Košarka

Jokić nije ego manijak! Micić bez dlake na jeziku uoči OI!

Jokić i ja nismo ego manijaci i ne želimo nešto preterano da ističemo sebe na terenu. Vredni smo, kao i svaki momak koji je ovde, a u nekim segmentima smo bolji, kaže Vasilije Micić, košarkaški reprezentativac Srbije uoči Olimpijskih igara u Parizu (26. jul - 11. avgust).

29.06.2024

10:06

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija