• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/RT

16.05.2024

13:44 >> 14:20

Šokantne reči Medvedeva o atentatoru na Fica, spomenuo Gavrila Principa!

EPA/Reuters

Vesti

Šokantne reči Medvedeva o atentatoru na Fica, spomenuo Gavrila Principa!

Podeli vest

Da li je iznenađenje što je prvi put nakon decenija u Evropi izvršen atentat na političara koji je zauzeo razuman stav prema Rusiji. Inače, Robert Fico nikako nije proruski, već samo pragmatičan nerusofob, naveo je Medvedev, komentarišući pucnjavu u kojoj je ranjen premijer Slovačke.

 

- Fico, sa kojim komuniciram od 2008. godine, nije proruski nastrojen. On samo predstavlja onaj deo evropskog establišmenta koji nije izgubio vezu sa realnošću i ne želi da se njegovi građani pretvore u sivi radioaktivni pepeo - napisao je Medvedev na Telegramu.

Kako ističe, upravo zbog svega toga postao je meta, a u Evropi ima samo nekoliko ljudi poput njega i svi oni moraju da vode računa o svojoj bezbednosti.

- Onaj ko je izvršio napad je odmetnik od inteligencije. Neka vrsta obrnutog Gavrila Principa. Da, nije voleo Fica. Ali njegov postupak je etar nove Evrope – moronsko-rusofobne, vazalsko-neobuzdane i potpuno bezglave - dodao je Medvedev.

Evropa, ne želeći da razume osnovne stvari, "spremna je da svoje građane baci u ložište sebične američke politike".

- Evropa podlih degenerika, neupućenih u svoju istoriju. Stoga, Makron, Sunak, Šolc i Fon der Lajenova možda još ne moraju da brinu o svojoj koži. Toliko. Robertu Ficu želim da se što pre oporavi od teške povrede - zaključio je Medvedev.

Foto: EPA

Dmitrij Medvedev o Ficu

Slovački premijer Robert Fico ranjen je u pucnjavi posle sednice vlade u gradu Handlova, na oko 150 kilometara severoistično od Bratislave, prenose slovački mediji. Premijer je prevezen u bolnicu, a napadač je uhapšen.

Nepoznati napadač počeo je da puca iz gomile u trenutku kada je Fico posle sastanka izašao da se pozdravi sa okupljenim građanima. Očevici kažu da su se čula tri ili četiri pucnja.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Važni sastanci za Srbiju! Predsednik Vučić sutra u Briselu sa zvanilnicima EU i na novoj rundi dijaloga
Politika

Važni sastanci za Srbiju! Predsednik Vučić sutra u Briselu sa zvanilnicima EU i na novoj rundi dijaloga

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić boraviće sutra u jednodnevnoj radnoj poseti Briselu, tokom koje će se odvojeno sastati sa predsednikom Evropskog saveta Šarlom Mišelom, evropskim komesarom za susedsku politiku i proširenje Oliverom Varheljijem i generalnim direktorom Direktorijata Evropske komisije za susedstvo i pregovore o proširenju Gertom Janom Kopmanom.

25.06.2024

20:34

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Kostin instruktor pucanja osuđen na robiju! Lagao da dečak ubica nije pucao iz pištolja
Saopštenje za medije

Kostin instruktor pucanja osuđen na robiju! Lagao da dečak ubica nije pucao iz pištolja

Nakon što je na glavnom pretresu pred Višim sudom u Beogradu 21. juna 2024. godine u svojoj odbrani dobrovoljno opozvao lažan iskaz, Više javno tužilaštvo u Beogradu zaključilo je sporazum o priznanju krivičnog dela sa okrivljenim Ratkom Ivanovićem, predsednikom i odgovornim licem sportskog kluba "Partizan practical Shooting" prema kojem je on priznao da je lažno svedočio prilikom ispitivanja u tužilaštvu 14. jula 2023. godine u istrazi koja se pred ovim tužilaštvom vodila protiv okrivljenog Vladimira Kecmanovića zbog krivičnog dela Teška dela protiv opšte sigurnosti.

25.06.2024

12:55

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija