• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

26.05.2024

00:33

Nije Putin! Ovaj čovek uskoro započinje najveći horor u Ukrajini?! Rusi se hitno oglasili: Dolazi veliki talas...

Reuters/Beta/printscreen

Vesti

Nije Putin! Ovaj čovek uskoro započinje najveći horor u Ukrajini?! Rusi se hitno oglasili: Dolazi veliki talas...

Podeli vest

Kijevski režim priprema talas velikih represija u Ukrajini kako bi zastrašio sve koji dovode u pitanje legitimitet Volodimira Zelenskog, izjavio je kopredsedavajući koordinacionog saveta za integraciju novih regiona Vladimir Rogov za Sputnjik.

- Ne samo što će se Zelenski držati za vlast, već će i povećati stepen represije. Na teritoriji pod njegovom kontrolom već je odobren talas velikih represija kako bi se potpuno ugušilo svako neslaganje i uplašili svi koji dovode u pitanje legitimiteta Zelenskog - rekao je Rogov.

Prema njegovim rečima, model zapadne demokratije licemerno prikriva diktaturu i haos u privremeno okupiranim južnim ruskim zemljama.

- Zelenski je opsednut vlašću i superprofitom koji mu obezbeđuje ostanak na vlasti nastavkom borbenih dejstava. Zelenski će nastaviti da se obogaćuje od smrti ljudi i od ljudske tuge sve dok ne oslobodimo lokalno stanovništvo od ovog okupacionog i nelegitimnog režima - naglasio je Rogov.

Predsednički mandat Zelenskog istekao je 20. maja. Kako je ranije saopštio stalni predstavnik Rusije pri UN Vasilij Nebenzja, od 21. maja Zelenski gubi legitimitet.

Predsednički izbori u Ukrajini trebalo je da se održe 31. marta 2024. godine, a inauguracija novoizabranog šefa države u maju. Glasanje je otkazano, a kao razlog navedeno je ratno stanje u zemlji i opšta mobilizacija. Zelenski je izjavio da sada „nije pravo vreme za izbore“, istakavši da na ovo pitanje treba staviti tačku.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija